ΓΙΑΝΝΕΝΑ

8η Μαρτίου: Για τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν

Εικόνα του άρθρου 8η Μαρτίου: Για τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2022, 16:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων προχώρησε η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, αφιερώνοντας τη φετινή 8η Μαρτίου σε όλες τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν.

Μέλη της παράταξης, κρατώντας πλακάτ με τα ονόματα των θυμάτων γυναικοκτονιών τόνισαν ότι δεν αρκούν οι αποσπασματικές πρωτοβουλίες ή δράσεις για την αντιμετώπιση αυτού φαινομένου αυτών, αλλά χρειάζεται μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη βία μαζί με την κοινωνία των πολιτών.

Το μέλος της παράταξης Κική Δημολένη είπε ότι «η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα που σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από ένα αιώνα…. Μας θυμίζει όμως και τους αγώνες που δίνουν σήμερα οι σύγχρονες γυναίκες, αλλά και τα ολοένα κι αυξανόμενα φαινόμενα βίας εναντίον τους».

17 γυναικοκτονίες το 2021, 2  γυναικοκτονίες το 2022. «Μια μαύρη λίστα που τελειωμό δεν έχει», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις της παράταξης για την αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης έμφυλης βίας, οι οποίες είναι: Νομική/ποινική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», ενδυνάμωση του ρόλου των δομών προστασίας των θυμάτων και την πλαισίωσή τους από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας για τις γυναίκες-θύματα σ' όλους τους Δήμους, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και ειδικά σεμινάρια και ενημέρωση, καμπάνιες ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης.

Παράλληλα με την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, συγκέντρωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό για τον ουκρανικό λαό κάτι που θα συνεχίσει να κάνει στα γραφεία της παράταξης, Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος όροφος. Για το λόγο αυτό καλεί όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, να επικοινωνούν στο 6942054305, ώρες καταστημάτων.

Όλες οι προσφορές θα παραδοθούν στον ΟΚΠΑΠΑ ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό για τη μεταφορά τους στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back