ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Μανταλόβας: «Δεν έχουμε ανάγκη από προεκλογικά δώρα»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μανταλόβας: «Δεν έχουμε ανάγκη από προεκλογικά δώρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 18:31
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα Θανάσης Μανταλόβας τονίζει σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα:

 «Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, γνώρισαν την αδιαφορία, την αδράνεια, αλλά και την οπισθοδρόμηση για όλα τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής μας» και επισημαίνει τα εξής σημεία:

  • Επέλεξαν και επεφύλαξαν τον αποκλεισμό της Ηπείρου, των  Ιωαννίνων και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από τη σιδηροδρομική  σύνδεση, στερώντας από την Ήπειρο τη δυνατότητα μιας σημαντικής  ευκαιρίας ανάπτυξης, όπως είναι αυτή των συνδυασμένων εμπορευματικών  μεταφορών.
  • Ακρωτηρίασαν και υποβάθμισαν τις τεχνικές  προδιαγραφές του διευρωπαϊκού τμήματος της Ιόνιας Οδού, από Ιωάννινα έως  Κακαβιά, ενώ επέδειξαν παντελή αδιαφορία για το οδικό τμήμα Καλπάκι –  Κόνιτσα, οδηγώντας στον μαρασμό και τη συρρίκνωση τις παραμεθόριες  περιοχές.
  • Τέσσερα χρόνια «κοσκίνιζαν» γύρω από τα νερά της  Παμβώτιδας και αφήνουν μετέωρη μία αμφισβητούμενη από πολλούς Ειδική  Περιβαλλοντική Μελέτη.Όχι μόνο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επίπεδο του  Προεδρικού Διατάγματος για την θωράκιση της λίμνης αλλά δεν μπόρεσαν  ούτε να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα.
  • Ανακοίνωσαν -ο ίδιος ο  Πρωθυπουργός-  την κατασκευή του περιμετρικού πεζόδρομου-  ποδηλατοδρόμου, το Νοέμβριο του 2021, με προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων  ευρώ και έκτοτε αγνοείται η τύχη του έργου. Εν τω μεταξύ ο Δήμος  διαθέτει μια πλήρη τεχνικά μελέτη ενός σημαντικού τμήματος του  ποδηλατοδρόμου που πρέπει να ενσωματωθεί στην μελέτη κάτι που δεν  φαίνεται να συμβαίνει.
  • Κατάφεραν με μισόλογα, Υπουργείο  Περιβάλλοντος και τοπικοί βουλευτές, να θέσουν υπό αμφισβήτηση την  οριοθέτηση της λίμνης, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζονται ότι επί  είκοσι χρόνια δεν ολοκληρώθηκε. Οι ισχυρισμοί αυτοί μάλιστα συνοδεύονται  από ψιθύρους και πληροφορίες για αλλαγή των ορίων, σε μία μεγάλη έκταση  της λίμνης. Με απλά λόγια επιδιώκουν να μικρύνουν την Παμβώτιδα.


Καταλήγει τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι Γιαννιώτες δεν έχουν ανάγκη ούτε από προεκλογικά δώρα, ούτε από επικοινωνιακές φιέστες σε βιομηχανικές μονάδες που σε λίγο θα ψάχνουν για πρώτες ύλες, καθώς η παραγωγή γάλακτος μειώνεται ραγδαία, η κτηνοτροφία οδηγείται σε αφανισμό και οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3