ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Μανταλόβας: «Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της δημόσιας υγείας»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μανταλόβας: «Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της δημόσιας υγείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2023, 20:11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας.

Συναντήθηκε με τη διοίκηση και την ευχαριστεί για την ενημέρωση που του παρείχε «ως προς το πολύπλευρο ιατρικό έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειο - Δυτικής Ελλάδας», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Επίσης, τονίζει ότι «είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, νοσηλευτές και γιατρούς, χάρη στην αυτοθυσία των οποίων παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Ο κ. Μανταλόβας τονίζει ότι οι Έλληνες δίνουν το 8% του εισοδήματός τους για υπηρεσίες υγείας, έναντι του 2% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος και ότι «η κυβέρνηση αποδομεί καθημερινά το ΕΣΥ και μετατρέπει ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο ιδιωτικής αγοράς».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της, αποδομεί περαιτέρω τον δημόσιο χαρακτήρα της περίθαλψης και το ΕΣΥ και ανέτρεξε στο 2007 και στην κατάργηση του ΠεΣΥΠ Ηπείρου από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ.

«Και στα 16 χρόνια λειτουργίας της 6ης ΥΠΕ, ήταν σαφής η υποβάθμιση και η απαξίωση των δομών Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, έναντι των αντίστοιχων δομών της Πελοποννήσου» τόνισε και πρότεινε την άμεση επανασύσταση της ΥΠΕ Ηπείρου, με αντίστοιχη περιοχή αρμοδιοτήτων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας.

Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται στελέχωση και για να λειτουργήσουν σωστά οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να αξιοποιηθεί περαιτέρω το κτίριο του σημερινού εμβολιαστικού κέντρου, με τη δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από το Ταμείο Ανακάμψης.

«Η προοδευτική παράταξη που δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας από το μηδέν δεν θα επιτρέψει την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη την αναγέννησή του, με δημόσιες, καθολικές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ισότιμα προσβάσιμες από όλους τους πολίτες. Χωρίς αποκλεισμούς», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back