Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

To 70% έγινε «δύσκολα πάνω από 60%»

Εικόνα του άρθρου To 70% έγινε «δύσκολα πάνω από 60%»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2021, 16:42
ΕΛΛΑΔΑ

Στην αρχή, η κυβέρνηση έθετε το στόχο της εμβολιαστικής κάλυψης στο 70%, το επιθυμητό δηλαδή για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας, τον Ιούνιο.

Ο Ιούνιος πέρασε και το ποσοστό ολοκληρωμένου εμβολιασμού φτάνει οριακά κάτω από το μισό (περίπου 34%). Στο μεταξύ, το αφήγημα (και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) άλλαξαν. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά χρησιμοποιούν αφειδώς το ποσοτικό, όχι ουσιαστικό όμως σε ό,τι αφορά την αποτύπωση της πραγματικότητας, νούμερο των χορηγημένων δόσεων, καθώς είναι πλέον δεδομένο από τον Μάιο κιόλας, ότι το 70% δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί πριν τα τέλη Αυγούστου, το νωρίτερο.

Σήμερα, ο λαλίστατος ως συνήθως υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι ο στόχος δεν επιτυγχάνεται. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε «ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας».

Το «σύντομα», είναι σε ένα περίπου μήνα από τώρα, αν τηρηθούν οι σημερινοί ρυθμοί ή και λίγο νωρίτερα, αν οι ημερήσιες δόσεις αυξηθούν πάνω από τις 120.000 (τώρα είναι κοντά στις 100.000). Εξ ου και το «εμβολιαστικό χαρτζιλίκι» στους 18-25 που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός…

Η καχυποψία ωστόσο, την οποία η κυβέρνηση έχει συντηρήσει με αποφάσεις που λαμβάνει, όσο και η καλοκαιρινή περίοδος, αλλά και η διατήρηση του διαθέσιμου προσωπικού στα ήδη υπάρχοντα, δεν ευνοούν, συνολικά, την επιτάχυνση και μεγαλύτερη κάλυψη...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back