Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

6,3 εκατ. ευρώ από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι το Δροσοχώρι

Εικόνα του άρθρου 6,3 εκατ. ευρώ από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι το Δροσοχώρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2017, 18:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγες μέρες μετά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα ταμειακά διαθέσιμα (που για τον Δήμο Ιωαννιτών ανέρχονται στα 22 εκατ. ευρώ), η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τη δρομολόγηση μια σειρά έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ, με ιδίους πόρους.

Όλα τα έργα που ανακοινώθηκαν και τα οποία αφορούν βελτίωση υποδομών, συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2017. Από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που ενέκρινε η οικονομική επιτροπή κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση είναι η κατασκευή της οδού Πανεπιστημίου στο Νεοχωρόπουλο και η ανακατασκευή δρόμων εντός της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για το έργο της κατασκευής της οδού Πανεπιστημίου, μια ονομασία που φέρει πια ο δρόμος που ενώνει την Παράκαμψη με το Πανεπιστήμιο μέσω του Νεοχωρόπουλου. Τη χρηματοδότηση του 1 εκατ. ευρώ για το έργο αυτό, το δημαρχείο την είχε εξασφαλίσει το καλοκαίρι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μετά το πράσινο φως που είχε δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται για έναν δρόμο μήκους 1,5 χλμ. Το έργο της ανακατασκευής περιλαμβάνει εργασίες οδοποιίας και υδραυλικών.

Εντός της πόλης των Ιωαννίνων, θα προχωρήσει και άλλα δύο έργα: Το ένα αφορά την ανακατασκευή και βελτίωση του οδοστρώματος σε διάφορους δρόμους, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, και το άλλο τη βελτίωση πάρκων και πλατειών, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Οι πλατείες θα βελτιωθούν, είναι η Πάργης, του Γηροκομείου και της Βρυσούλας, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στο πάρκο της Αίγλης (απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο).

Σύμφωνα με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, έργα αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών θα γίνουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής, προβλέπονται παρεμβάσεις στις κοινότητες της Ανατολής, της Μπάφρας και της Νεοκαισάρειας, προϋπολογισμού 615.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις, ιδίως στην Ανατολή, δεν θα αφορούν μόνο οδοστρωσία αλλά και εργασίες αποχέτευσης ομβρίων. Επίσης προβλέπεται και διαμόρφωση της πλατείας (κάτω από τη Γ’ Σεπτεμβρίου).

Στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου, θα «επενδυθούν» 600.000 ευρώ για βελτίωση οδών σε Πεδινή, Αμπελιά, Μπιζάνι, Μανωλιάσσα, Κολωνιάτι, Κοσμηρά και Κόντσικα. Επιπλέον, στην Πεδινή θα γίνει ανακατασκευή του αθλητικού γηπέδου αντισφαίρισης, ενώ στο Ασβεστοχώρι θα πραγματοποιηθεί πλακόστρωση του περιβάλλοντα χώρου του πνευματικού κέντρου. Ένα ακόμη  ξεχωριστό έργο, προϋπολογισμού 179.000 ευρώ, προβλέπεται για τη δημοτική κοινότητα Πεδινής, το οποίο αφορά την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση της οδού Αγίου Γεωργίου στη νέα επέκταση του οικισμού.

Στη Δημοτική Κοινότητα Κατσικά, με ένα έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, θα γίνουν εργασίες συντήρησης των οδών (από εξυγίανση του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση μέχρι κατασκευή πεζοδρομίων και φρεατίων για όμβρια). Λίγο πιο πέρα από τον Κατσικά, στο Δροσοχώρι, θα εκτελεστεί έργο, με προϋπολογισμό 154.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου (ποδοσφαιρικού γηπέδου 5x5).

Στο Πέραμα τώρα, το υπό δημοπράτηση έργο, με προϋπολογισμό 610.000 ευρώ, αφορά οδοστρωσία, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού.

Τέλος, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για έργα αναβάθμισης δρόμων και κοινόχρηστων χώρων σε Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο και Μάρμαρα, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

«Τα έργα που ψηφίσαμε αφορούν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε όλο το Δήμο. Είναι απαραίτητα  έργα υποδομών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες -κάτι που είναι και ο στόχος μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και με σχέδιο προκειμένου να πραγματοποιήσουμε έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες μας. Είναι σημαντικό η οικονομική δυνατότητα που έχει ο Δήμος να επιστρέφει με έργα στους πολίτες κι αυτό κάνουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
Άκης Μακρής
Για το κάστρο πάλι τιποτα εύγε
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back