ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

5+1 σειρές του 2023 για να δείτε (ή να ξαναδείτε)

Εικόνα του άρθρου 5+1 σειρές του 2023 για να δείτε (ή να ξαναδείτε)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2023, 21:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 2023 έφυγε παίρνοντας μαζί του την καλύτερη, εδώ και χρόνια, τηλεοπτική σειρά, το Succession, αλλά και το πολύ καλό Ted Lasso, έφερε άλλη μια επική σεζόν της καλύτερης κωμικής σειράς των τελευταίων ετών, του What we do in the Shadows, καθώς και το τέλος του εκπληκτικού Atlanta.

Αν δεν τα έχετε δει, είναι μια καλή ευκαιρία.

Αν τα έχετε δει, ιδού πέντε σειρές που έφερε το 2023 και αξίζουν τον κόπο:


Murder at the end of the world

Ένα αλλιώτικο «ποιος το ‘κανε» θρίλερ, γυρισμένο σε μια εσχατιά του κόσμου, με ανοιχτά όλο και περισσότερο επίκαιρα ερωτήματα, από τον κόσμο που τον σπρώχνουμε στο τέλος του, μέχρι βλαμμένους με πολύ χρήμα που νομίζουν ότι θα σωθούν. Η Μπριτ Μάρλινγκ συνεχίζει ανοδικά, μετά το ΟΑ.


Daisy Jones & the Six

Μια μουσική ρετροσπεκτίβα από το δίδυμο του ενδιαφέροντος Disaster Artists, αλλά και των 500 ημερών με τη Σάμερ, να το θυμάστε. Υποτίθεται ότι το στόρι «πατάει» πάνω στην ιστορία των Fleetwood Mac, στην εποχή των Μπάκιγχαμ-Νικς, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σχέση. Είναι όμως πολύ ευχάριστο, έως συγκινητικό.


The Curse

Το Office με χίπστερς; Το Rick and Morty αλλά στη Γη; Η Έμα Στόουν aka κολλητή Γιώργου, aka οπαδός μπάσκετ, παίζει σε ένα απειλητικά ξεκαρδιστικό σίριαλ της σατανικής δυάδας Νέιθαν Φίλντερ-Μπένι Σάφντι, με κεντρικά πρόσωπα ένα προβληματικό γενικά, ζευγάρι.


The Fall of the House of Usher

Μια από τις λίγες φωτεινές στιγμές των παραγωγών Netflix, που πλέον μοιάζουν με έτοιμη πίτσα από το σούπερ μάρκετ. Το FotHoH όχι όμως, καθότι διασκευάζει εξαιρετικά την ιστορία του Πόε.


Poker Face

Η Νατάσα Λιόνε είναι στα καλύτερά της. Με τον Ράιαν Τζόνσον (τον Knives out) στο τιμόνι και την ίδια στο τιμόνι της Πλύμουθ Μπαρακούντα, γυρνάει τις ΗΠΑ, προσπαθώντας να ξεφύγει από το αφεντικό της. Παίζει όλος ο κόσμος (όλος όμως) και η Νατάσα είναι πιο αστεία και πιο θεά από ποτέ.


Swarm

Η συν μια: Το Swarm δεν είναι για «όλο τον κόσμο». Είναι καταρχάς η δουλειά του Ντόναλντ Γκλόβερ μετά το «Ατλάντα» και είναι κάτι μεταξύ θρίλερ, τρόμου, roadmovie, με την εξαιρετική Ντομινίκ Φίσμπακ στον κεντρικό, αλλόκοτο ρόλο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back