ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

5 ταινίες+3 σειρές για ιούς

Εικόνα του άρθρου 5 ταινίες+3 σειρές για ιούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2020, 17:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η εξάπλωση των επιδημιών είναι αγαπημένο σεναριακό σχήμα για τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς δημιουργούς. Τα δείγματα είναι καλά, κακά, μέτρα και καλτ, αλλά ανάμεσά τους, υπάρχουν και μερικές προτάσεις, άλλες πολύ σχετικές, άλλες όχι τόσο, κάποιες... ανατριχιαστικά σχετικές με την επικαιρότητα, που αξίζει τον κόπο να δείτε, τώρα που θα κάθεστε περισσότερο σπίτι…

Οι ταινίες:

28 μέρες αργότερα

Ο… προφητικός τίτλος ήταν και η ταινία-έκπληξη του  2002, του Ντάνι Μπόιλ, σύστηνε στο κοινό τον Κίλιαν Μέρφι και έναν ιό  που κατακτάει τον κόσμο, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε ανειρήνευτα  κτήνη


Contagion

Μια εξαιρετική αναπαράσταση μιας επιδημικής εξάπλωσης, με όλα  τα επιστημονικά χαρακτηριστικά, μπόλικη σασπένς, πολιτικές σκοπιμότητες  και γενικά, μια ανατριχίλα που δεν συνίσταται σε μικροβιοφοβικούς-ες.  Επίσης, πρώτη ταινία σε ενοικιάσεις, στο iTunes εδώ και μερικές μέρες.


Dawn of the Dead

Ο Τζορτζ Ρομέρο, ο διαχρονικός μάστορας του τρόμου,  φτιάχνει τη δεύτερη ταινία της μυθικής του ζόμπι τριλογίας, δέκα χρόνια  μετά τη «Νύχτα των ζωντανών νεκρών». Η μάστιγα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον  κόσμο και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον.


Η έβδομη σφραγίδα

Μια από τις κορυφαίες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά,  το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, διαδραματίζεται κατά την περίοδο  του Μαύρου Θανάτου, μιας (κανονικής) πανδημίας που μείωσε τον πληθυσμό  του κόσμου. Ένας ιππότης συναντάει τον Άγγελο του Θανάτου και παίζει την  ψυχή του σε μια παρτίδα σκάκι.


Δώδεκα πίθηκοι

Ο Τέρι Γκίλιαμ σε μια από τις λαμπρές στιγμές του, ο  Μπραντ Πιτ τρομερός, ο Μπρους Γουίλις είδωλο. Σε μια περιπλεγμένη  υπόθεση που πηγαίνει μπρος-πίσω στο χρόνο, ένας θανατηφόρος ιός δεν  πρέπει να ξεφύγει.



Οι σειρές

Kingdom

Ο απόλυτος βασιλιάς του είδους. H κορεάτικη σειρά τρόμου, δεν  είναι απλά μια σειρά με μια παράξενη πανδημία που μετατρέπει τους  ανθρώπους σε ζόμπιζ. Είναι μια μικρή κοινωνική ανάλυση, με μοντέλα που  σίγουρα, δεν τα περίμενε κανείς. Ο,τι πρέπει τώρα που ξεκινάει ο  δεύτερος κύκλος (13 Μαρτίου).


Strain

Ο μύθος του Δράκουλα, στα χέρια του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο  «μεταφράστηκε» ως μια επιδημία που κατακτάει το δυτικό κόσμο, με όρους  ιατρικούς, αλλά και ιμπεριαλιστικούς. Τα τρία βιβλία που έγραψε μαζί με  τον Τσακ Χόγκαν έγιναν τέσσερις απολαυστικοί κύκλοι.


The Stand

Ο Στίβεν Κίνγκ προσεγγίζει τη βιβλική αποκάλυψη ως μια  επιδημία που ξεκινάει –waitforit- από έναν εργαστηριακό ιό γρίπης. Από  εκεί και πέρα συμβαίνουν τα επιδημικά δέοντα και σε κάποια φάση, η  ιστορία παίρνει θρησκευτικές διαστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back