Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής: Είναι έτοιμο

Εικόνα του άρθρου 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής: Είναι έτοιμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2019, 16:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Μάιο του 2018, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ίδρυση μιας νέας σχολικής μονάδας στην Ανατολή Ιωαννίνων: του 4ου δημοτικού σχολείου. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Το 4ο δημοτικό σχολείο Ανατολής δεν κατάφερε να λειτουργήσει όμως τη σχολική χρονιά 2018-2019. Όλα, από πλευράς υποδομών, είναι έτοιμα από τον Δήμο Ιωαννιτών, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αναλαμβάνει τον δικό της ρόλο πια.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής, βρέθηκε σήμερα στον χώρο του νέου σχολείου, όπου ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και αναβάθμισης του κτιρίου. Το σχολικό κτίριο βρίσκεται επί της οδού Πλάτωνος. Σε αυτό στεγαζόταν μέχρι το 2015 το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής, το οποίο μετακόμισε σε νέο διδακτήριο που είχε ανεγερθεί για τον σκοπό αυτόν.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες και φάνηκε συνεπής στις υποχρεώσεις του, παραδίδοντας το σχολείο στην Εκπαίδευση προκειμένου να λειτουργήσει την νέα σχολική χρονιά. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλέξανδρο Καχριμάνη για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου. Η πληροφόρηση που έχουμε από την Εκπαίδευση είναι πως το σχολείο θα λειτουργήσει με όλες του τις τάξεις από τον Σεπτέμβριο δίνοντας ανάσα σε μια περιοχή όπως η Ανατολή που έχει ανάγκη από νέες σχολικές μονάδες», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.

Οι εργασίες που έγιναν, αφορούσαν τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, τον διαχωρισμό του κτιρίου με το γειτονικό κτίριο του Λυκείου, τη διαμόρφωση των αιθουσών, βαψίματα, αλλαγές τζαμιών, φωτιστικών, ανακατασκευή πατωμάτων και δημιουργία wc για ΑμεΑ.

 «Ήταν μια αναγκαία και ουσιαστική παρέμβαση σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια βλέπει τις εκπαιδευτικές της ανάγκες να μεγαλώνουν παράλληλα με την οικιστική της ανάπτυξη. Σκοπός μας είναι να αποσυμφορηθούν σχολεία που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ανατολής, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας», σημειώνει σε γραπτή της δήλωση η αντιδήμαρχος Παιδείας Βούλα Τσίλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back