ΓΙΑΝΝΕΝΑ

4.500 λέξεις για τον Άδωνη Γεωργιάδη

Εικόνα του άρθρου 4.500 λέξεις για τον Άδωνη Γεωργιάδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2024, 19:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα υπερεκτενές υπόμνημα θα καταθέσει η διοίκηση του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη που επισκέπτεται τα Γιάννενα αύριο, 8 Μαριου.

Καταρχάς, όλο το υπόμνημα βρίσκεται εδώ.

Το άνω των 4,5 χιλιάδων λέξεων υπόμνημα, περιγράφει τις ελλείψεις του νοσοκομείου, σταθμισμένες από το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο η ΔΑΚΕ, κυβερνητική παράταξη, έχει πλειοψηφία.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ζητήματα όπως η συμβατότητα συστημάτων ψηφιοποίησης, η έλλειψη προσωπικού και τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο –θεωρώντας εδώ ότι έχει αδικηθεί- η λειτουργία του νέου κτιρίου, η τύχη των συμβασιούχων και μια σειρά άλλα ζητήματα.

«Σημειώνουμε ότι στο θέμα των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να προβεί σε άμεσες λύσεις γιατί ήδη το νοσοκομείο λειτουργεί με οριακή σύνθεση. Και επειδή η φύση της λειτουργίας του είναι άκρως ευαίσθητη, οφείλουμε να λάβουμε μέτρα πριν συμβεί το ‘μοιραίο’» αναφέρει ο σύλλογος.

Σημειώνεται πάντως ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «νίπτει τα χείρας της», καθώς, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο επικαλείται τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ και των διοικήσεων για να ισχυριστεί ότι «όλα βαίνουν καλώς»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back