ΕΛΛΑΔΑ

«Ξήλωσαν» ένα νόμο και μια δέσμευση του Ν. Φίλη

Εικόνα του άρθρου «Ξήλωσαν» ένα νόμο και μια δέσμευση του Ν. Φίλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2016, 02:25
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή» για το θέμα των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση, μετά χθεσινή δεύτερη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους θεσμούς, αν και την ίδια στιγμή «παγώνουν» οι 20.000 προσλήψεις που είχε προαναγγείλει ο Νίκος Φίλης.

Στο μέτωπο των απολύσεων, το ζήτημα λύθηκε με την αντικατάσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων από μία ανεξάρτητη επιτροπή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείο την καταχρηστικότητα και νομιμότητα των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα κρίνει μία ανεξάρτητη επιτροπή, αντί των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαίδευσης που προβλέπει ο νόμος Φίλη.

Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους των εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), των σχολαρχών (ΣΙΣ), του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και δύο πανεπιστημιακούς, νομικούς. Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών δεν θα έχουν ενεργό ρόλο στις ψηφοφορίες.

Μετά το πέρας των συζητήσεων, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίστηκε πολύ ευχαριστημένη, και μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η αλλαγή που θα γίνει στον νόμο Φίλη, καθιστά το νόμο «πιο αντικειμενικό», χωρίς να αλλάζει την ουσία και την ταυτότητά του.

Ωστόσο, όσον αφορά τις 20.000 προσλήψεις στην παιδεία, για τις οποίες είχε δεσμευθεί ο τέως υπουργός Νίκος Φίλης είναι ένα ζήτημα που προς το παρόν δεν προχωράει και θα εξεταστεί αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back