ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδόχοι: «Αυξάνονται ανεξέλεγκτα τα airbnb στα Γιάννενα»

Εικόνα του άρθρου Ξενοδόχοι: «Αυξάνονται ανεξέλεγκτα τα airbnb στα Γιάννενα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2024, 16:12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με επιστολή της προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων, η Ένωση Ξενοδόχων του νομού διαμαρτύρεται για την αλματώδη αύξηση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, των airbnb δηλαδή, λέγοντας ότι ο αριθμός που εκμισθώνεται στην πόλη «συνεχίζει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα και ήδη έχει υπερβεί σε αριθμό τα 500 καταλύματα».

Σταχυολογεί αποτελέσματα, όπως την «ρεράστια αύξηση στις τιμές των ενοικίων, μεγάλα προβλήματα στην εύρεση στέγης, ιδιαίτερα μάλιστα για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως φοιτητές, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, αύξηση των απορριμμάτων και της εντεύθεν επιβάρυνσης των υπηρεσιών του Δήμου σας, αλλοίωση του χαρακτήρα των τοπικών κοινωνιών».

Βέβαια, κάποια από αυτά τα συμπτώματα, όπως τα πολύ ακριβά ενοίκια, προϋπήρχαν της «έκρηξης» του airbnb στην πόλη, η οποία όντως συμβαίνει.

Οι ξενοδόχοι αναφέρονται και στον «αθέμιτο ανταγωνισμό που οι νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις μας υφίστανται από την ανωτέρω δραστηριότητα που λειτουργεί παντελώς ανεξέλεγκτα και τα φαινόμενα φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις σημειώνονται στα συγκεκριμένα καταλύματα».

Ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος που κατά περίπτωση και γεωγραφική περιοχή δεν επιτρέπει βραχυχρόνια μίσθωση άνω των 2 ακινήτων ανά Α.Φ.Μ. δικαιούχου και για πάνω από 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος».

Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι οι προϋποθέσεις συντρέχουν για τα Γιάννενα και ζητούν την εφαρμογή των όρων, με έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back