ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ξεκίνησε το φεστιβάλ γλυπτών πάγου (φωτό)

Εικόνα του άρθρου Ξεκίνησε το φεστιβάλ γλυπτών πάγου (φωτό)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2017, 12:26
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η πόλη του Χαρμπίν στην ψυχρή βορειοανατολική Κίνα φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου με έμφαση στα γλυπτά ζώων, στους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και στα διάσημα αξιοθέατα.

Το φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε επίσημα το βράδυ της Πέμπτης και πέρυσι προσέλκυσε πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, παρουσιάζει την παράδοση της περιοχής στα γλυπτά από χιόνι και πάγο, καθώς και το κολύμπι στον παγωμένο ποταμό Songhua. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η πόλη βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία με το κλίμα της να επηρεάζεται από τη Σιβηρία, με πολικές θερμοκρασίες χειμώνα και καλοκαίρι! Μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι -16 βαθμοί και μπορεί  να φθάσει μέχρι τους -26 βαθμούς Κελσίου.

Οι επισκέπτες μπορούν εκτός από την ονειρική περιήγηση στην πόλη, να απολαύσουν βόλτες με άμαξες και χειμερινά σπορ, όπως αλπικό σκι, χειμερινή κολύμβηση και την έκθεση φαναριών στους κήπους Zhaolin.

Τα γλυπτά φωτίζονται εσωτερικά και εξωτερικά από πολύχρωμα φώτα, που δίνουν περισσότερη λάμψη στην μαγική αυτή παγωμένη πόλη. Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εκατοντάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back