ΒΟΥΛΗ

Υπουργείο Εσωτερικών: «Και ναι και όχι» για τα «mail Ασημακοπούλου»

Εικόνα του άρθρου Υπουργείο Εσωτερικών: «Και ναι και όχι» για τα «mail Ασημακοπούλου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2024, 17:49
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Μια κάπως… δια της εις άτοπον, απάντηση, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, για τη λίστα ηλεκτρονικών διευθύνσεων που χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, για προεκλογικούς σκοπούς.

«Κανείς δεν έλαβε email από την ευρωβουλευτή επειδή γράφτηκε στην επιστολική ψήφο», είπε.

Κάλεσε πάντως την κα Ασημακοπούλου να δώσει «πειστικές απαντήσεις» για την υπόθεση και πρόσθεσε ότι «η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει εκκινήσει διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου ενώ διενεργούνται παράλληλες έρευνες από την δικαιοσύνη και από την αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Η κα Ασημακοπούλου ελέγχεται για τη λίστα, η οποία σε πολλά emails ταυτίζεται με διευθύνσεις, τις οποίες οι απόδημοι-ες ψηφοφόροι έχουν δώσει μόνο στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου.

Εξ ου και η απάντηση του κ. Λιβάνιου είναι «ήξεις αφήξεις», αφού λέει ότι… δεν πήραν όλοι-ες οι απόδημοι το mail, κάτι που δεν αποδεικνύει τη μη διαρροή προσωπικών δεδομένων, μιας και αρκετοί-ες καταγγέλλουν ότι η ευρωβουλευτής επικοινώνησε μαζί τους σε mail που είχαν καταχωρήσει μόνο στην πλατφόρμα.

Οπότε και ο κ. Λιβάνιος θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις…

Στο μεταξύ, η κα Ασημακοπούλου έχει δηλώσει πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Αρχή Προστασίας Δεδομένων, που διεξάγει έρευνα.

Αρχικά, είχε δηλώσει ότι «ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου».

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ωστόσο, αρνήθηκε ότι το υπουργείο δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών.

Ακολούθως, η ευρωβουλευτής της ΝΔ άλλαξε γραμμή και δήλωσε ότι «ουδέποτε έλαβε δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών» και ότι πρόκειται για στοιχεία επικοινωνίας που συνέλεξε κατά τη θητεία της.

Στο Twitter (X) πάντως, αρκετοί-ες παραλήπτες την αντικρούουν λέγοντας ότι δεν της έχουν παραχωρήσει στοιχεία.

Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και με τις προεκλογικές εκστρατείες SMS αρκετών βουλευτών, με μηνύματα που φτάνουν σε τηλέφωνα, χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση.

Πολιτικά πάντως, η ΝΔ στηρίζει την κα Ασημακοπούλου ή τουλάχιστον την καλύπτει εν μέρει. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα μιλήσει στην εκδήλωση του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρη Τσιόδρα, στα Γιάννενα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back