ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά σήμερα η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Εικόνα του άρθρου Ξεκινά σήμερα η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2017, 13:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές και τιμώμενη χώρα την Κίνα ανοίγει τις πύλες της σήμερα η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ομιλία του στις 20:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώπιον των εκπροσώπων παραγωγικών και άλλων φορέων και εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης. Στις 10 το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε περίπτερα της Έκθεσης. Στις 11:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κίνας και στις 20.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης. 

Αύριο Κυριακή τις 13:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης. 

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ συμμετέχουν και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Πλούσιες είναι και οι επιμέρους θεματικές ενότητες της 82ης ΔΕΘ: από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming. Η 82η ΔΕΘ φιλοξενεί επίσης το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο «The New New» (Το καινούριο νέο) αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 5 ευρώ, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ 3 ευρώ (δωρεάν τα παιδιά από 3 ετών και κάτω), υπάρχουν και οικογενειακά εισιτήρια που επιτρέπουν την είσοδο όλες τις ημέρες, ενώ τα ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα δεν πληρώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back