ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκαθάρισμα στο κοινωνικό τιμολόγιο

Εικόνα του άρθρου Ξεκαθάρισμα στο κοινωνικό τιμολόγιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2017, 19:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπάρχει περίπτωση όσοι δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ (μειωμένο κατά 50%), να μη το δικαιούνται; Σύμφωνα με τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, η απάντηση είναι «ναι». Η εκτίμησή της δε, είναι ότι τέτοιες περιπτώσεις κάθε άλλο παρά λίγες είναι. Αυτή τη στιγμή, χρήση του κοινωνικού τιμολογίου κάνουν 5.700 νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα, το μειωμένο τιμολόγιο δικαιούνται οι πολύτεκνοι και τα Άτομα με Αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Όσο για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν πολίτες που πληρώνουν λιγότερο για νερό ενώ δεν πληρούν τα κριτήρια, αυτό οφείλεται στη μη επικαιροποίηση των στοιχείων των ωφελούμενων εδώ και χρόνια. «Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να αλλάξει σπίτι και να μη δηλώσει την αλλαγή αυτή, με αποτέλεσμα ο νέος ιδιοκτήτης ή ένοικος του σπιτιού να πληρώνει μειωμένο τιμολόγιο» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου. Στη συνέντευξη αυτή Τύπου, ο κ. Χρυσοστόμου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας επικαιροποίησης των στοιχείων, καλώντας τους δικαιούχους –πολύτεκνους και ΑμεΑ- να καταθέσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 31 Μαρτίου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα διαγραφούν από τις κατηγορίες μειωμένων τιμολογίων. Επισήμανε δε ότι αυτή η διαδικασία είναι πια εφικτή λόγω της αλλαγής του λογισμικού προγράμματος της δημοτικής επιχείρησης.

Το ξεκαθάρισμα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, θα ανοίξει τον δρόμο για το επόμενο βήμα της ΔΕΥΑΙ: τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προστεθούν και άλλες κατηγορίες στο κοινωνικό τιμολόγιο: οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι άποροι και οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι καταβάλλουν ήδη μειωμένα δημοτικά τέλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back