Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΕΥΑΙ, οι πολύτεκνοι και το κοινωνικό τιμολόγιο

Εικόνα του άρθρου Η ΔΕΥΑΙ, οι πολύτεκνοι και το κοινωνικό τιμολόγιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2018, 17:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Σύλλογος Πολυτέκνων Ιωαννίνων διαμαρτύρεται επειδή δεν εντάσσονται όλοι οι πολύτεκνοι, ανεξαρτήτως άλλων κριτηρίων, στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ, και ο Δήμος Ιωαννιτών έρχεται με ανακοίνωσή του να απαντήσει.

«Το αίτημα του Συλλόγου Πολυτέκνων για διαπαντός ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ, χωρίς άλλα κριτήρια, είναι κατάφωρα άδικο απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες πληθυσμού που εντάσσονται στο ίδιο καθεστώς» τονίζει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της. Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μπαλωμένος είχε στείλει επιστολή στον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, κάνοντας λόγο για «σφοδρή επίθεση της δημοτικής αρχής κατά των πολύτεκνων οικογενειών του Δήμου», με αφορμή το «όχι» της ΔΕΥΑΙ για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο μιας πολύτεκνης οικογένειας λόγω της υπέρβασης του ηλικιακού ορίου των παιδιών. «Ως γνωστόν η ιδιότητα του πολύτεκνου παύει να ισχύει μόλις τα τέκνα του συμπληρώσουν τα 23 χρόνια τους, ή τα 25 αν σπουδάζουν. Η ΔΕΥΑΙ όμως επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους πολύτεκνους των Ιωαννίνων δεν προχωρά στη διαγραφή τους από το κοινωνικό τιμολόγιο ακόμη κι αν τα τέκνα τους είναι άνω των 25 ετών, αρκεί αυτά να φιλοξενούνται στο ίδιο σπίτι» είναι η εξήγηση της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΙ.

Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει επίσης ότι τις επιπτώσεις των δύσκολων οικονομικά εποχών βιώνουν πολλοί πολίτες, με τη ΔΕΥΑΙ να κάνει ό,τι μπορεί. «Το ίδιο κάνει για τους πολύτεκνους με τους οποίους υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται επίσης ότι ο πρόεδρος του συλλόγου έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου, η οποία θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.

Όσο για τον κ. Χρυσοστόμου (που είναι γεγονός ότι κατά καιρούς και αρκετά συχνά είναι υπέρ το δέον λαλίστατος), τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, η δημοτική αρχή σημειώνει: «Υπεύθυνος για τις επίσημες θέσεις του κ. Χρυσοστόμου δεν είναι άλλος παρά μόνο ο ίδιος και δεν μπορεί κανείς να επικαλείται δηλώσεις του κατά το δοκούν» τονίζει. Ο σύλλογος επικαλείται στην επιστολή του την εξής δήλωση του κ. Χρυσοστόμο ότι «για τους πολυτέκνους δεν θα αλλάξει τίποτε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back