Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

2ο Γυμνάσιο: Οι κίτρινοι κρόκοι και η μνήμη του Ολοκαυτώματος

Εικόνα του άρθρου 2ο Γυμνάσιο: Οι κίτρινοι κρόκοι και η μνήμη του Ολοκαυτώματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2022, 23:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια διαφορετική βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης σήμερα 27 Ιανουαρίου για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Οι μαθητές φύτεψαν βολβούς  κίτρινου κρόκου σε ειδικό χώρο που διαμόρφωσαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και των χιλιάδων άλλων παιδιών που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Τα κίτρινα άνθη φέρνουν στη μνήμη το κίτρινο άστρο του Δαβίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φοράνε.

Η δράση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συντονίστηκε από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος  που πραγματοποιεί το πρόγραμμα Crocus για 7η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία (HETI) που παρέχει στα σχολεία τους βολβούς.

«Το πρόγραμμα Crocus είναι ένας απτός τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας. Η ανάμειξη των παιδιών στη φύτευση των βολβών και η παρακολούθηση της ανάπτυξης των λουλουδιών, ενθαρρύνει τη συνεχή επιμόρφωση σχετικά με τη σημασία της ανεκτικότητας και του σεβασμού, ειδικά σε ένα  σχολείο διαπολιτισμικό, όπως το 2ο Γυμνάσιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back