ΓΙΑΝΝΕΝΑ

28ης Οκτωβρίου... με περηφάνια

Εικόνα του άρθρου 28ης Οκτωβρίου... με περηφάνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2016, 17:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η 28ης Οκτωβρίου (ο δρόμος) είναι έτοιμη, με τον εργολάβο να έχει ολοκληρώσει την αποκατάσταση του επί χρόνια ταλαιπωρημένου οδοστρώματος και την ασφαλτόστρωση. Απομένουν μόνο οι εργασίες της διαγράμμισης. Ο «νέος» οδικός άξονας Βηλαρά-Βαλαωρίτου-28ης Οκτωβρίου έγινε επιτέλους ένας κανονικός δρόμος, χωρίς ανωμαλίες στο οδόστρωμα.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων νιώθει ιδιαίτερα περήφανη για το έργο αυτό. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος, σε δηλώσεις που έκαναν με φόντο τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που παραδίδουν, όπως είπαν, ένα ποιοτικό έργο στους πολίτες. Για το έργο αυτό, μάλιστα, ο κ. Μπέγκας είπε ότι αποτελεί «δείγμα γραφής για το τι θέλουμε να κάνουμε ως δημοτική αρχή. Θέλουμε ποιοτικά έργα». Σε αυτό το σημείο έθεσε επί τάπητος και την οικονομική διάσταση, με το σκεπτικό ότι όσο πιο ποιοτικό είναι ένα έργο τόσο πιο αργά το πληρώνει ξανά ο πολίτης.

Αναφορικά με την πορεία των έργων στην πόλη, παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην έναρξη των έργων την οποία απέδωσε σε αντικειμενικές δυσκολίες αλλά και σε λάθη της ίδιας της δημοτικής αρχής. Ζήτησε δε από τους πολίτες «να μας έχουν εμπιστοσύνη γιατί προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα ζωής».

Ο αντιδήμαρχος κ. Λιόντος μίλησε για ένα «άρτιο τεχνικό αποτέλεσμα» στον οδικό άξονα Βηλαρά-Βαλαωρίτου-28ης Οκτωβρίου, στον οποίο, όπως είπε, επί πολλά χρόνια δεν είχε καμία σοβαρή παρέμβαση, και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία  των αυτοκινήτων στην πόλη. Επίσης, έκανε μια σύνοψη των έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας που «τρέχουν», όπως οι ασφαλτοστρώσεις σε Καρδαμίτσια, Ανατολή και λόφο Βελισσαρίου, η ανακατασκευή της πλατείας Μαβίλη, η κατασκευή των πεζοδρομίων στη Δομπόλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back