Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 29-03-2023, 10:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 23ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων βρίσκεται ανάμεσα στα 60 σχολεία διεθνώς, που θα λάβουν οικονομική δωρεά από το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE για την υλοποίηση δράσεων σχετικών με την κυκλική οικονομία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόταση με τίτλο «Giving waste a new life» αφορά δράσεις ενάντια στη ρύπανση, με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων λύσεων μέσω της κυκλική οικονομίας, εκπαιδεύοντας και εμπλέκοντας όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα, τους γονείς, τη γειτονιά. Επίσης η πρόταση στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του σχολείου, υιοθετώντας στάσεις και συμπεριφορές προς αυτή τη κατεύθυνση και υλοποιώντας δράσεις που στόχο έχουν την εξοικονόμηση και στροφή προς τη πράσινη ενέργεια.

Το σχολείο είναι μέλος των δικτύου των «Οικολογικών Σχολείων», του δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» και είναι το πρώτο «Νηπιαγωγείο του Δάσους», ένα Καινοτόμο Εναλλακτικό Μοντέλο Προσχολικής Παιδαγωγικής που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2012.  Η εφαρμογή του μοντέλου αυ του γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Φέτος, το 23ο Νηπιαγωγείο έχει συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και έχει λάβει μέρος στο διαγωνιστικό μέρος που είναι σε εξέλιξη, καθώς και στην ευρωπαϊκή εβδομάδα ρομποτικής με θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Η ομάδα των νηπιαγωγών αποτελείται από την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ελένη Βασιλείου και τις εκπαιδευτικούς Αναστασία Στρουμπίνη, Βασιλική Γεωργιάδη και Βενετία Ζήκου.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα