Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

2340 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου 2340 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2021, 20:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η κοινωνική ένταξη των προσφύγων παραμένει το μεγάλο ζητούμενο. Ωστόσο, την περίοδο αυτή για τους πρόσφυγες και στα Γιάννενα, το κρίσιμο ζήτημα είναι η μη καταβολή του επιδόματος (από 90 έως 150 ευρώ τον μήνα) εδώ και τρεις μήνες περίπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σίτισης.

Διαβάστε: Χωρίς σίτιση οι πρόσφυγες

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για ζητήματα των προσφύγων. Την ομάδα συντονίζει ο Δήμος με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Για το επίμαχο πρόβλημα των τελευταίων μηνών, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν αναφέρει και πολλά. «Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες προκλήσεις που καλούνται όλοι οι φορείς να αντιμετωπίσουν λόγω των καθυστερήσεων που έχουν προκύψει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους ωφελούμενους» αναφέρεται λιτά στην ανακοίνωση. Ο Δήμος Ιωαννιτών υπενθυμίζει δε την προσπάθειά του μέσω του Διαπολιτισμικού Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης «Ακαδημία» για τη συγκέντρωση τροφίμων για πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την περίοδο αυτή, καταγράφεται σημαντική μείωση των διαμενόντων προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Στην Ήπειρο, διαμένουν συνολικά 2340 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ ΙΙ». Στο σύνολο αυτό, δεν περιλαμβάνονται οι ωφελούμενοι του προγράμματος HELIOS καθώς και όσοι διαβιούν αυτόνομα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back