ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

21 Σεπτεμβρίου: Και άλλα καλέσματα στην απεργία

Εικόνα του άρθρου 21 Σεπτεμβρίου: Και άλλα καλέσματα στην απεργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2023, 11:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φορείς, παρατάξεις και σωματεία συνεχίζουν να καλούν στην απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο ΕΚ Ιωαννίνων (Γιοσέφ Ελιγιά).


Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους των Ιωαννίνων αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Και αυτό το νομοσχέδιο έρχεται κατά παραγγελία.

Δημιουργήθηκε και φτιάχτηκε από τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή οδηγία 2019/1152. Επί της ουσίας έρχεται να προετοιμάσει την επόμενη μέρα, να καταργήσει ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις μας είχαν απομείνει και ταυτόχρονα να καλλιεργήσει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Αποτελεί ένα ακόμα τερατούργημα που έρχεται ως συνέχεια των νόμων της Αχτσιόγλου και του Χατζηδάκη».


Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση καλεί στην απεργία, στις 10.30 της Πέμπτης, στο ΕΚΙ, ενάντια στο «νόμο Άδωνη» για τα εργασιακά.

«Η αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ. στη βάση και της 2019/1152 οδηγίας της Ε.Ε., προωθεί νομοθετικά και παρέχει στους εργοδότες 13ωρο δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες εργασίας την εβδομάδα σε πάνω από έναν εργοδότη και με τον τρόπο αυτό καταργεί de facto το 5ήμερο, που πάει τουλάχιστον για εξαήμερο» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Για τα σχολεία, τονίζει ότι αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν «με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με τμήματα 27 μαθητών σε αίθουσες που πέφτουν τα ταβάνια, με τα παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης στον αέρα, με τις προφορικές εντολές διευθυντών εκπαίδευσης για την αυστηροποίηση των συνθηκών εργασίας μας, με προσπάθεια επιβολής ενός αυταρχικού κλίματος και μέσα σε όλα τη συνεχή φτωχοποίηση μας και την ακρίβεια να εξανεμίζει του πενιχρούς μισθούς. Με την κυβέρνηση να επιμένει στην υλοποίηση της αξιολογικής διαδικασίας που όλο το προηγούμενο διάστημα τα εκπαιδευτικά σωματεία αντιπάλεψαν και κατάφεραν να μην περάσει».

Ως εκ τούτου, αναφέρει ότι «η συμμετοχή μας στην απεργία στις 21/9/2023 όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά επιβάλλεται, για να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστεί και να δυναμώσει η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα».


Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών ΒΔ Ελλάδας

Το Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών ΒΔ Ελλάδας καλεί και αυτό στην απεργία και καταγγέλλει για απεργοσπαστισμό τη ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι στις περιοχές που δεν καλύπτονται, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 9-12.

Το σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο «εισάγει ακόμα περισσότερες απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί την υποχρέωση των επιχειρήσεων, που θα εφαρμόσουν την ψηφιακή κάρτα, να καταχωρούν στο πληροφοριακό σύστημα τις υπερωρίες πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους. Εξηγούμε: πριν οι υπερωρίες για να είναι νόμιμες έπρεπε να είναι δηλωμένες εκ των πρότερων, η υποχρέωση αυτή των εργοδοτών πλέον δεν υφίσταται».

Τονίζει ότι «αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο θα μας βρει απέναντι! Μηδενική ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα Εμείς και οι ανάγκες μας ή αυτοί και τα κέρδη τους».


Ταξική πορεία

«Το νέο νομοσχέδιο, κομμένο και ραμμένο στις αντεργατικές υποδείξεις της ΕΕ, πατάει πάνω στα χνάρια του αντεργατικού τερατουργήματος, του νόμου Χατζηδάκη, για να πάει ακόμη παραπέρα την επίθεση σε βάρος μας. Ο νόμος Χατζηδάκη, όχι μόνο δεν έχει μείνει στα χαρτιά (όπως ήθελαν να μας πείσουν κάποιες συνδικαλιστικές δυνάμεις), αλλά αξιοποιείται και συμπληρώνεται επεκτείνοντας τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back