Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

20 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου 20 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2019, 19:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η μεγάλη πληγή που λέγεται «ΔΕΥΑΙ», με κάθε ευκαιρία, «ανοίγει» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων. Το ίδιο έγινε και στη χτεσινή συνεδρίαση, με τις παρατάξεις να θέτουν διάφορα ζητήματα.

Το δημοτικό συμβούλιο, σε αυτή τη συνεδρίαση, ενέκρινε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο της συμπληρωματικής της 3Κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ.  Η απόφαση περιλαμβάνει 20 νέες προσλήψεις κυρίως τεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων και εργατών. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο ώστε η επιχείρηση να καλύπτει καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν στο δίκτυο.

Κατά τα άλλα, τα περί ΔΕΥΑΙ απασχόλησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που έθεσαν ζητήματα όπως είναι τα δάνεια στα οποία είναι εγγυητής ο Δήμος (Βλάσης Παπαχρήστος από τους «Πολίτες για την Ανατροπή) μέχρι τις συνεχείς παρατάσεις για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης (Τατιάνα Καλογιάννη από τα «Ιωάννινα_2023). Ο κ. Μπαρτζώκας διαβεβαίωσε ότι μόλις ενημερωθεί για όλα τα θέματα, δεδομένου ότι ανέλαβε πρόσφατα τη διοίκηση, θα ενημερώσει με τη σειρά του το δημοτικό συμβούλιο για τις προτεραιότητες και τις αλλαγές που θα δρομολογηθούν.

«Παρεμπιπτόντως» τέθηκε και το ζήτημα της εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ να αναφέρεται στην ακύρωση της σχετικής απόφασης της προηγούμενης διοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας λέγοντας πως «εκ του νόμου απαγορευόταν μια τέτοια μεταβολή λόγω των απαγορεύσεων που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους αλλά και στις μετεκλογικές μέχρι την ανάληψη των νέων αρχών».

 Κατά τη συζήτηση, η παράταξη της κ. Καλογιάννη κατέθεσε για άλλη μια φορά ολοκληρωμένη εισήγηση μαζί με προτάσεις, δεδομένου ότι η ίδια δεν εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ. Όπως αναφέρεται και στη σημερινή σχετική ανακοίνωσή της για το θέμα της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού: «Υπερψηφίσαμε την πρόσληψη των 20 υπαλλήλων με κύριο κριτήριο ότι το 65% των προσλαμβανόμενων (13 στους 20) θα εργαστεί σε υπηρεσίες «εκτός γραφείου» (πεδίου), που αποτελεί και το κύριο πρόβλημα της ΔΕΥΑΙ, απαιτώντας ταυτόχρονα να ληφθεί μέριμνα, ώστε η ανάληψη των καθηκόντων των νεοπροσλαμβανόμενων να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα όσον αφορά το καθηκοντολόγιό τους, και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να προσλαμβάνεται εργάτης ή υδραυλικός, και μετά από τρεις μήνες θα μετατρέπεται σε υπάλληλο γραφείου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back