Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων: Βραβείο για την ομάδα ρομποτικής

Εικόνα του άρθρου 1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων: Βραβείο για την ομάδα ρομποτικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2023, 15:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ομάδα Ρομποτικής DIY Robotics του τομέα Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής του 1ου ΕΠΑ.Λ -1ου Ε.Κ. Ιωαννίνων συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στην Αθήνα.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό πήρε το βραβείο «Καλύτερης Ιδέας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές υλοποίησαν ένα πλήρως αυτοματοποιημένο χώρο στάθμευσης όπου κάθε πολίτης θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες που επικρατούν εντός χώρου στάθμευσης μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πιο συγκεκριμένα οι κριτές βαθμολόγησαν:

-Γνώσεις marketing: Αρκετά καλές γνώσεις

-Design: Βιομηχανικό σχέδιο και χρήση Autocad.

-Γνώσεις μηχανολογίας: Δυνατότητες ανάπτυξης μηχανολογικών κατασκευών

-Γνώσεις τεχνολογίας: Προγραμματισμός και χρήση οθονών HMI. Προγραμματισμός επεξεργαστών και κινητών συσκευών. Χρήση σελίδας στο διαδίκτυο με ανταλλαγή τιμών

-Γνώσεις ηλεκτρολογίας: Δημιουργία πλακετών και κόλληση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

-Πρωτοτυπία: Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πάρκινγκ μιας πόλης και ενημέρωση των πολιτών αυτής μέσω κινητών τηλεφώνων και εφαρμογών.

Στην ανακοίνωση του σχολείου με την υπογραφή του διευθυντή Βασίλη Λιάρου, απευθύνονται ευχαριστίες στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται από φορείς της πόλης μας τέτοιες προσπάθειες μαθητών που έχουν σχέση με την τεχνογνωσία, τις αναπτυξιακές της εφαρμογές αλλά και με τη γνωριμία, αλληλεπίδραση και ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών» σημειώνεται.

Η ομάδα των μαθητών, αποτελείται από: Ευάγγελο Μανούση, Ευρυσθένη Μπούνα, Πέτρο Ξυνόγαλο, Νικόλαο Κόκκα. Προπονητές-εκπαιδευτικοί: Βασίλης Κυρίτσης, Αγγελική Τσούκα, Γρηγόρης Γιώτης και Δημήτρης Σιάνος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back