Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

15 χρόνια Carry On: Το Supernatural τελείωσε…

Εικόνα του άρθρου 15 χρόνια Carry On: Το Supernatural τελείωσε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2020, 19:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, τελείωσε ένα από τα πιο μακρόβια αμερικάνικα σίριαλ: Το Supernatural που δημιούργησε το Έρικ Κρίπκι μαζί με τον McG και τον Ρόμπερτ Σίνγκερ, μια τριάδα που δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί τίποτε άλλο πάρα λιπαρή και απολαυστική τέρμα αμερικανιά.

Η ιστορία των αδερφών Γουιντσέστερ που παλεύουν το κακό με μπουνιές, κλωτσιές, γκάνια και μαγγανείες, ενώ ταυτόχρονα οδηγάνε (ο Ντιν) μια Ιμπάλα του ’67 και ακούνε (ο Ντιν) μόνο κλασικό ροκ, ήταν έτσι και αλλιώς «λίρα εκατό». Τόσο, που κράτησε 15 σεζόν και έγινε υπεραγαπητή από ρέκτες και μη, σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία αντέχει κριτικής το πολύ μέχρι και την τρίτη σεζόν. Μετά βασικά ανακυκλώνεται, αλλά όσο περισσότερο ανακυκλώνεται, τόσο πιο πολύ αποδεικνύει ότι η ανθρώπινη φαντασία είναι ανεξάντλητη και ανεξέλεγκτη.

Στα 15 χρόνια και στα 327 επεισόδια, οι αφοι Σαμ και Ντιν Γουιντσέστερ πλακώνονται (κυριολεκτικά) με όλο το πάνθεον, από το διάβολο μέχρι το θεό, μαζί με καμιά δεκαριά εκατομμύρια δαίμονες διαφόρων διαμετρημάτων και εμπλέκουν στο σενάριο όποιον μπορείτε να φανταστείτε: Από τον Κάιν και τον Αδάμ, μέχρι τη Λίλιθ και τον Χίτλερ…

Το Supernatural ήταν ένα εκλαϊκευμένο τηλεοπτικό δοκίμιο περί υπερφυσικής. Το προτελευταίο επεισόδιό του, που ουσιαστικά κλείνει την ιστορία, καταλήγει σε ένα εξόδιο που ταιριάζει πολύ στο προφίλ του αμερικάνου μικροαστού, κάτι σαν εικόνα από κάποιο άλμπουμ του Σπρίνγκστιν: ένα παλιό αμερικάνικο αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα σε μια ευθεία και στο κασετόφωνο (ναι, η Ιμπάλα έχει μόνο κασετόφωνο), να παίξει το Running on Empty του Τζάκσον Μπράουν.

Αν δεν το έχετε δει και θέλετε να μπείτε σε ένα μαραθώνιο καραντίνας, εφοδιαστείτε με μπύρες και μπέργκερς και, αν θέλετε ολόκληρο το «πακέτο», βρείτε τους ελληνικούς υπότιτλους που έφτιαξαν οι μερακλήδες εγχώριοι υποτιτλιστές.

Και Carry On…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back