Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»: μια συνάντηση εργασίας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»: μια συνάντηση εργασίας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2024, 21:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε πριν από λίγες μέρες η σύμβουλος της Ε.Ε. για τα Γιάννενα και την Κοζάνη όσον αφορά τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις».

Ο στόχος της συνάντησης της συμβούλου και της ομάδα της με τον Δήμο Ιωαννιτών ήταν ο εντοπισμός των αναγκών, των προκλήσεων και των διαθέσιμων ευκαιριών για την εφαρμογή του κλιματικού της σχεδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, έγινε παρουσίαση των όσων έχουν γίνει ή σχεδιάζονται για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Ειδικότερα, παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της «ομάδας μετάβασης (transition team)» της πόλης των Ιωαννίνων και συζητήθηκε η διεύρυνσή της με τη συμμετοχή των πολιτών καθώς και άλλων, κρίσιμων φορέων ως κοινωνοί του προγράμματος.

Επίσης, στην παρουσίαση του σχεδιασμού έργων, ο Δήμος στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή του σε ενεργειακή κοινότητα και στις επικείμενες δράσεις προς την καινοτόμα χρήση ΑΠΕ εντός της πόλης για την κοινωνική στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών. Ταυτόχρονα, εξετάστηκαν οι δυνατότητες υποστήριξης για την ωρίμανση και υλοποίηση σημαντικών για την πόλη έργων με την δημιουργία ενός προγράμματος «τεχνικής υποστήριξης» το οποίο θα παρέχει άμεση οικονομική και τεχνική ενίσχυση.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, συζητήθηκαν και οι δυσκολίες όπως είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η ελλιπής εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και η εξεύρεση στοχευμένων χρηματοδοτήσεων.

Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Γιωτίτσας και Άρης Κασσής, οι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου Γιώργος Αντωνίου και Έλενα Σιόντη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Σωτήρης Τσουκαρέλης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Βασίλης Φλούδας, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Τσιούρης, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Αν. Γέροντα και η εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΙ Κ. Σηφακάκη.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back