Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

100 «έξυπνες» θέσεις πάρκινγκ

Εικόνα του άρθρου 100 «έξυπνες» θέσεις πάρκινγκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2019, 22:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκατό θέσεις στάθμευσης σε δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων, που «σηκώνουν» έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, θα αποκτήσουν… αισθητήρες. Η εγκατάσταση των υπόγειων αισθητήρων ξεκίνησε ήδη να γίνεται και θα διαρκέσει όλο το σαββατοκύριακο. 

Οι οδοί στις οποίες θα μπει το «έξυπνο» σύστημα, είναι η Αβέρωφ, η 28ης Οκτωβρίου, η Βενιζέλου, η Δαγκλή, η Νότη Μπότσαρη και η Θ. Θεοδωρίδη –με ανακοίνωσή του ο Δήμος απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση όλων των οχημάτων σε αυτές τις οδούς για την εκτέλεση των εργασιών.

Το πιλοτικό αυτό σύστημα αποτελεί μέρος του έργου «Motivate» του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών. Το πολύ σε 15 ημέρες, θα είναι έτοιμη και η σχετική εφαρμογή (και μέσω κινητού τηλεφώνου), με τον πολίτη να γνωρίζει αν σε αυτούς τους δρόμους υπάρχει ελεύθερη θέση πάρκινγκ ή όχι, προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Η στάθμευση θα είναι δωρεάν; Στην 28ης Οκτωβρίου δίπλα στα κολονάκια που έχουν τοποθετήσει τώρα φτιάχνουν και "εξυπνες" θέσεις στάθμευσης! Οι οποίες εμποδίζουν την ροή του αριστερού ρεύματος.. Πολύ έξυπνο .. Τέλος στις περισσότερες από αυτές τις 100 θέσεις μέχρι σήμερα απαγορεύται αυστηρώς το παρκάρισμα (με απειλή απομάκρυνσης του οχήματος με γερανό!!)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back