ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ζωντανεύει» η λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2017, 21:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τριήμερο της πρώτης πανηπειρωτικής οικογιορτής ξεκίνησε. Σχεδόν 45 παραγωγοί και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα έχουν στήσει τα προϊόντα τους και τις δημιουργίες τους στη λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου της πόλης των Ιωαννίνων. «Επιλέξαμε για την οικογιορτή αυτόν εδώ τον κλειστό χώρο για να δώσουμε ζωντάνια και πνοή σε μια γειτονιά. Καλούμε τον κόσμο να έρθει, να μας γνωρίσει, να μας ρωτήσει για τον τρόπο που παράγουμε. Τα προϊόντα μας είναι όλα βιολογικά» ανέφερε ο Παναγιώτης Γεωργίου, παραγωγός βιολογικών προϊόντων, κυρίως κηπευτικών, από την Μπαλντούμα του Δήμου Μετσόβου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στον χώρο της λαϊκής αγοράς, το παρών έδωσαν και η αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Βάσω Μέγα, όπως και ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης. «Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν την πρώτη πανηπειρωτική οικογιορτή στον χώρο αυτόν. Εμείς ως Δήμος αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία. Την επόμενη οικογιορτή μπορούμε να τη διοργανώσουμε μαζί» ανέφερε η κ. Μέγα. Από την πλευρά του, ο κ. Νάτσης μίλησε για μια πολύ θετική κίνηση εκτιμώντας παράλληλα ότι οι ομάδες παραγωγών όλο και αυξάνονται. «Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε χαραμάδα που ανοίγει, είτε σε νομοθετικό επίπεδο όπως είναι η δυνατότητα να οργανωθούν σε ομάδες συνεταιρισμών ώστε να μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους, είτε σε επίπεδο Δήμου» τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Νάτσης αναφέρθηκε στη διαδικασία του συμμετοχικού προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλό να γίνουν προτάσεις από ομάδες παραγωγών για τη βελτίωση του χώρου της λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές της 1ης πανηπειρωτικής οικογιορτής έχουν ετοιμάσει και παράλληλες εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς (δείτε το πρόγραμμα εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back