Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ζητείται διαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτικών»

Εικόνα του άρθρου «Ζητείται διαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτικών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2021, 19:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ζητάει να διασφαλιστεί η διαφάνεια στον υπολογισμό των οργανικών κενών των ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ερώτηση που συνυπογράφουν 46 βουλευτές του κόμματος.

Οι βουλευτές του κόμματος αναφέρονται στο πρόσφατο υπόμνημα των αναπληρωτών Φυσικών (ΠΕ04.01), σχετικά με την αναλογία προσλήψεων μεταξύ ειδικοτήτων.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «οι διατάξεις του ν. 4763/2020 και η συγκρότηση των δοτών υπηρεσιακών συμβουλίων έχουν προκαλέσει την έντονη δυσπιστία και τη δριμεία κριτική του εκπαιδευτικού κόσμου».

Σύμφωνα με την ερώτηση, η ΟΛΜΕ, αν και έχει ζητήσει από τις 22 Μαρτίου, πριν την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων, τα οργανικά κενά στην εκπαίδευση, δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «είναι αναγκαία η διασφάλιση μιας αδιάβλητης και αντικειμενικής διαδικασίας υπολογισμού των κενών, στην οποία δεν θα χωρά αυθαίρετη ανατροπή των υφιστάμενων αναλογιών», καθώς και εξηγήσεις από την υπουργό Παιδείας «για τη διαδικασία υπολογισμού των οργανικών κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3