Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Υπουργοί παρακολουθούμενοι και… «απτυχίωτοι»

Εικόνα του άρθρου Υπουργοί παρακολουθούμενοι και… «απτυχίωτοι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2023, 10:36
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΛΛΑΔΑ

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κυβερνήσει μέχρι τις 26 Ιουνίου, μια κυβέρνηση που επιλέχθηκε, όπως συνήθως συμβαίνει, από την προηγούμενη –η θέση του πρωθυπουργού καθορίζεται από το νόμο, μεταξύ τριών κορυφαίων δικαστικών- συμμετέχουν δύο πρόσωπα που έχουν απασχόλησαν την επικαιρότητα, όχι για θετικό λόγο.

Ο ένας, είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο κ. Στεφανής συμμετείχε και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχασε τη θέση του στον ανασχηματισμό του Αυγούστου 2021 και ορίστηκε «σύμβουλος επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους».

Ο κ. Στεφανής ήταν ο δεύτερος, μετά τον κ. Διαματάρη, από την κυβέρνηση, για τον οποίο υπήρξαν ερωτήματα για τα πτυχία που παρουσίασε στο βιογραφικό του. Όχι για την κτήση τους, αλλά για το ποιον τους. Όντως, το ένα από αυτά ήταν από «ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ» και όχι από πανεπιστήμιο. Βέβαια, στην εποχή της ΝΔ κάθε πιστοποιητικό δεδομένης ή αμφιβόλου ποιότητας, θεωρείται πτυχίο…

Ο άλλος «υπουργός ενδιαφέροντος» είναι επίσης στρατιωτικός. Ο Χαράλαμπος Λαλούσης, επίσης αρχηγός ΓΕΣ στο πρόσφατο παρελθόν, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, στο γνωστό σκάνδαλο παρακολουθήσεων –που ουδόλως βάρυνε στο εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο-, όπως προέκυψε από έλεγχο της ΑΔΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back