Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει… άγνοια

Εικόνα του άρθρου Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει… άγνοια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2021, 13:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρότι υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το πώς «παρεισφρήσανε» ραντεβού για εμβολιασμό στο σύστημα, εργαζόμενων σε εταιρία των Ιωαννίνων, εκτός σειράς, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει… άγνοια.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του στο OPEN ανέφερε ότι «δεν μας έχει έρθει ακόμα επίσημη καταγγελία».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η διαδικασία είναι απόλυτα ψηφιοποιημένη. Και αυτό το κάναμε όχι μόνο για τη διευκόλυνση των συμπολιτών, αλλά και για την απόλυτη διαφάνεια».

Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες που μπορούν να εμβολιαστούν και μόνο με τον ΑΜΚΑ τους μπορούν να μπούνε στο σύστημα».

Ο κ. Γεωργαντάς είπε επίσης πως «ό,τι συνέβη, έχει αποτύπωμα», αλλά και ότι θεωρεί πως «είναι απόλυτα διασφαλισμένος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο εμβολιασμός» σε ηλικιακές ομάδες και άτομα με νοσήματα. Βέβαια, τα γεγονότα μέχρι στιγμής τον διαψεύδουν…

Επίσης, επικαλέστηκε ενδεχόμενο «κάποιος 30χρονος πχ να έχει σοβαρό νόσημα», προσπαθώντας να αποφύγει την (επίμονη) ερώτηση. Επανέλαβε πάντως ότι «ό,τι συνέβη, θα φανεί, υπάρχει αποτύπωμα», αλλά και ότι ο ίδιος πιστεύει ότι «δεν έχει συμβεί κάτι«.

Η κα Τσιάρα, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε μεταξύ άλλων ότι «αντιληφθήκαμε ότι εμβολιάζονται πολίτες που πιθανότατα δεν ανήκανε στις εγκεκριμένες κατηγορίες» στο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναφέρθηκε το περιστατικό στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σημειωτέον ότι τέτοιου εμβολιασμοί έχουν γίνει τόσο στο Πανεπιστημιακό, όσο και στο Χατζηκώστα και ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν γίνει και στα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα του νομού. Ο δε αριθμός των ραντεβού είναι τριψήφιος και ήδη, όσα δεν αφορούν άτομα άνω των 60 ετών (στις κατηγορίες που εμβολιάζονται νομότυπα δηλαδή), ακυρώνονται.

Τα ερωτήματα παραμένουν επίμονα και αναπάντητα: Πώς κλείστηκαν τα ραντεβού στην πλατφόρμα; Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που έκαναν ήδη την πρώτη δόση; Εκτός από διοικητικής φύσης, το θέμα είναι σοβαρότατο και υγειονομικά...

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρντι
Ενώ για τον καναλάρχη της Κέρκυρας ήταν εν γνώσει τους ! !
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back