Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Υποσχέσεις στην κωπηλασία

Εικόνα του άρθρου Υποσχέσεις στην κωπηλασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2018, 23:21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Μπορεί ο ΝΟΙ να έχει χάσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και οι επιτυχίες στο εξωτερικό να μην είναι πρώτης γραμμής, καθώς βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, ωστόσο οι υποσχέσεις δεν λείπουν από αθλητές και αθλήτριές του. Για παράδειγμα, ο Ανδριανός Οικονόμου ήταν στην τετράκωπο άνευ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που πήρε την έκτη θέση στην Τσεχία. Στους αγώνες, η εθνική Ελλάδας πήρε τρία μετάλλια και την πέμπτη θέση στη γενική.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στο Παγκόσμιο Νέων Ανδρών που έγινε στο Πόζναν της Πολωνίας, ο Στέφανος Ντούσκος έχασε το μετάλλιο στο νήμα, καταλαμβάνοντας με τον Σπύρο Καλέντζη την τέταρτη θέση στον τελικό της δικώπου. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε μόλις δύο δευτερόλεπτα μετά τους Ιταλούς που πήραν το χάλκινο μετάλλιο. 

Το διπλό Σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τον Άρη Γραμμενιάτη ήταν 6ο στο μικρό τελικό και 12ο στη γενική κατάταξη της ίδιας διοργάνωσης.


Παράλληλα, στη μάχη για τη συμμετοχή στο φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα ετοιμάζονται να ριχτούν 13 επίλεκτοι νεαροί κωπηλάτες και κωπηλάτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Το ερχόμενο Σάββατο η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία θα κάνει τους αγώνες επιλογής, όπου θα πάρουν μέρος τα εξής πληρώματα του ΝΟΙ: Οι Aλέξανδρος Μαμακής – Γιώργος Γραμμενιάτης στη Δίκωπο Εφήβων. Οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος και Δημήτρης Μπουκουβάλας στο Σκιφ Εφήβων. Ο Ανδριανός Οικονόμου σε μικτό πλήρωμα στη Δίκωπο άνευ Εφήβων. Οι Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου στη Δίκωπο Νεανίδων. Οι Σπύρος Γεωργίου – Ανδρέας Καρέτσος στη Δίκωπο Παίδων. Οι Ηλίας Μπλέτσας – Θανάσης Μάστακας στη Δίκωπο Παίδων. Τέλος, ο Ζήσης Μπουκουβάλας στο Σκιφ Παίδων και η Κατερίνα Γκόγκου με την Ξανθή Χατζή στο Σκιφ Κορασίδων.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν οι προπονητές του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου, Δημήτρης Δερέκας και Φώτης Λιόντος, ενώ στην Καστοριά για τις προκρίσεις θα ταξιδέψουν επίσης η πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου και ο γενικός γραμματέας και έφορος κωπηλασίας Θανάσης Κιτσάκος.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back