Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Υποκρισία και υπεκφυγή» για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου «Υποκρισία και υπεκφυγή» για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2020, 16:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα έχουν ανακοίνωση για το κόστος της διαχείρισης απορριμμάτων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ειδικά για τις «διπλές» χρεώσεις.

Οι δύο παρατάξεις αναφέρονται γενικά στην υποχρέωση για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, προς την επιχείρηση διαχείρισης των αποριμμάτων και τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δήμαρχοι και παράγοντες της περιοχής ψελλίζουν κάποια μισόλογα για επαναδιαπραγμάτευση τάχα της σύμβασης για προσφυγή σε αγωγή κ.λπ. Η υποκρισία και η υπεκφυγή σε όλο της το μεγαλείο.  Όταν  βάζαν πλάτη για να μετατραπούν οι Δήμοι σε φοροεισπράκτορες προς όφελος μιας ιδιωτικής επιχείρησης, όταν βάζαν πλάτη για την ιδιωτικοποίησή της επεξεργασίας των απορριμμάτων όλοι αυτοί γνώριζαν πολύ καλά το τι θα επακολουθήσει».

Προειδοποιούν ότι οι πολίτες θα πληρώσουν το αυξημένο κοστολόγιο και ότι «την ίδια που ψελλίζουν για τα αυξημένα κόστη από την ιδιωτική διαχείριση προχωρούν σχεδιασμένα στην παράδοση και της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες».

Κατηγορούν τον Δήμο Ιωαννιτών ότι «αφήνει τα σκουπίδια αμάζευτα, δεν κάνει προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, για να αγανακτήσουν οι πολίτες και να πέσει στα μαλακά ο σχεδιασμός για την ιδιωτικοποίηση».

Προτείνουν τέλος «να συγκροτηθεί ένα ενωτικό μέτωπο που να απαιτήσει να γίνουν προσλήψεις εργαζομένων στους ΟΤΑ ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων», να περάσει η διαδικασία της ανακύκλωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων στο δημόσιο, όπως επίσης και η λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης και του εργοστασίου επεξεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back