Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Στο μικροσκόπιο και του οικονομικού εισαγγελέα

Εικόνα του άρθρου Υπόθεση Novartis: Στο μικροσκόπιο και του οικονομικού εισαγγελέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017, 23:51
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου τόσο για τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, όσο και για υψηλόβαθμα στελέχη της.

Την έρευνα του συνολικού φορολογικού ελέγχου θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης και εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας.

Η εντολή του κ. Αθανασίου είναι να ανοίξουν όλοι οι ύποπτοι λογαριασμοί που σχετίζονται με την εταιρία καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στελέχη της περιλαμβάνονται σε «λίστες μεγαλοκαταθετών» που ελέγχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Παράλληλα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων στελέχη των υπουργείων Δικαιοσύνης  και Υγείας ώστε σύμφωνα με πληροφορίες να συντονιστούν οι ενέργειες προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα του εισαγγελέα .


ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ο νέος έλεγχος έρχεται λίγες μέρες μετά την έρευνα των εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας και αφορούσε υπόθεση καταγγελιών για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της.

Ήδη διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία διαφθοράς με αφορμή δημοσιεύματα που διαβιβάστηκαν στις δικαστικές αρχές από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας - Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρεία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back