Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 3-08-2016, 10:20
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά πέντε από τους κατηγορούμενος για την υπόθεση του πλοίου Noor 1. Επιπλέον, σε άλλους οκτώ από τους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές από 8 έως 18 χρόνια.

Το δικαστήριο αποφάσισε για άλλους πέντε κατηγορούμενους, η έφεση στην ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η πιο βαριά ποινή επιβλήθηκε στον 59χρονο ναυλομεσίτη, γνωστό ως «Κάπταιν Τζορτζ» που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ.

Ο 42χρονος εφοπλιστής που είχε κριθεί ένοχος για το ίδιο αδίκημα και φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν οκτώ χρόνια, ενώ καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.

Αναφορικά με τους τέσσερις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας των ναρκωτικών, στους τρεις επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, συν οκτώ χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 200.000 ευρώ στον καθένα. Στον τέταρτο που κατηγορείται για απλή συνέργεια στη μεταφορά, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, ενώ έγινε δεκτό το αίτημα του για αναστολή της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο βοηθός και οδηγός του εφοπλιστή καταδικάστηκε επίσης σε 10ετή κάθειρξη, αλλά και σε αυτόν έγινε δεκτό το αίτημα, η έφεση στην ποινή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να αφεθεί και αυτός ελεύθερος.

Ο άνθρωπος που φέρεται να έχει σχέση με την ενοικίαση της αποθήκης στο Κορωπί καταδικάστηκε σε 18χρονη φυλάκιση και 80.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Ιρανός που φερόταν ως «συνοδός» του φορτίου ηρωίνης στο πλοίο και ο οποίος είχε καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη διαμετακόμιση και για απλή συνέργεια στη μεταφορά, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ.

Επίσης στους τρεις Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν καταδικασθεί για απλή συνέργεια και φέρονται να συνδέονται κατά περίπτωση με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor One», οι δύο καταδικάστηκαν σε 8ετή φυλάκιση και ο ένας σε 10ετή. Και στους τρεις έγινε δεκτή η έφεση αναστολής της ποινής τους και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, υπό τον όρο της παρουσίας τους στο αστυνομικό τμήμα ανά 15νθήμερο, ενώ στον έναν που είναι και πρώην αθλητικός παράγοντας, του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 40.000 ευρώ.

Τέλος, στον Τούρκο ιδιοκτήτη της νταλίκας που είχε εντοπιστεί στο λιμάνι του Πειραιά και εκπροσωπείτο από το συνήγορό του, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση του «Noor One» 18 από τα 32 άτομα είχαν κριθεί αθώα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα