ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπό βροχή κατά φορονομοσχεδίου

Εικόνα του άρθρου Υπό βροχή κατά φορονομοσχεδίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2023, 11:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρά τη συνεχή βροχή, η συγκέντρωση κατά του φορονομοσχεδίου Χατζηδάκη έγινε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με «διεπαγγελματική» εκπροσώπηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Πέραν του Εμπορικού Συλλόγου, στη συγκέντρωση πήραν μέρος οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι αυτοκινητιστές, το σωματείο των συνεργείων αυτοκινήτων, ο σύλλογος ξένων γλωσσών PALSO, ενώ τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αλλά και οι οδηγοί ταξί εμφανίστηκαν με τα οχήματα της δουλειάς.

Τη συγκέντρωση στήριξε τόσο το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, όσο και το Επιμελητήριο.

Το θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ότι για μια ακόμα φορά, περίπου 20 χρόνια μετά τη «συνάφεια», που ήταν η προηγούμενη παρόμοια οριζόντια φορολόγηση, γίνονται «στόχος» για την ενίσχυση των κρατικών εσόδων.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναλαμβάνει άλλη μια «επιχείρηση αποσάθρωσης» μετά τις δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά, αλλά και το πανάκριβο ρεύμα, ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο «δεν είναι φορολογικό», κάτι που ωστόσο ανατρέπεται από τα δεδομένα του νόμου, ο οποίος επιβάλλει φορολογήσιμα όρια. Αυτά, είναι κατ’ εκτίμηση εισοδήματα που η κυβέρνηση θεωρεί «φυσιολογικά» για την εκάστοτε επαγγελματική δραστηριότητα.

Ωστόσο, η «κατ’ εκτίμηση» φορολόγηση αποτελεί ουσιαστικά μια παραδοχή αδυναμίας πάταξης της φοροδιαφυγής αφενός και αφετέρου, είναι άδικη και οριζόντια.

Η κυβέρνηση, μετά τις αρχικές έντονες διαμαρτυρίες, δείχνει κάποια σημάδια διαλλακτικότητας κάνοντας λόγο για «σημειακές αλλαγές» στο νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back