ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπέρ συμβασιούχων, αλλά…

Εικόνα του άρθρου Υπέρ συμβασιούχων, αλλά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2017, 20:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπέρ των συμβασιούχων της καθαριότητας τάσσεται ο Δήμος Ιωαννιτών, κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, με «αστερίσκους» όμως για τον τρόπο που έχουν επιλέξει οι εργαζόμενοι να κινητοποιηθούν, την απεργία από την αποκομιδή των απορριμμάτων. 

Αύριο Πέμπτη, υπάρχει νέα κινητοποίηση με κατάληψη του αμαξοστασίου.
Το πρόβλημα των συμβασιούχων επανέρχεται διαρκώς, καθότι η «απογυμνωμένη» από προσωπικό υπηρεσία είναι από τις πιο αναγκαίες, αλλά και τις πλέον πληττόμενες από τις «προσλήψεις με σταγονόμετρο» που επιβάλλουν οι μνημονιακές συμφωνίες.

 Το πρόβλημα, όσο απλό είναι, άλλο τόσο παράλογο μοιάζει: οι υπηρεσίες δεν έχουν προσωπικό, δεν μπορούν να προσλάβουν, αλλά το έχουν απόλυτη και μόνιμη ανάγκη και αναγκάζονται να καλύπτονται με συμβασιούχους.
Στο σημερινό, έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή υπενθύμισε ότι τον Μάιο του 2015 παρέτεινε τις συμβάσεις των εργαζόμενων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως είναι αυτό που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα, καθώς με απόφασή του, ουσιαστικά τους απολύει.
Το δημοτικό συμβούλιο, με μειοψηφούντες τους κ.κ. Τάκη Τασιούλα και Σωτήρη Μαλάμο (συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΔΡΑΣΥ αντίστοιχα) που βάζουν διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο στη θέση τους για το θέμα, κατέληξε στην απόφαση να συντάξει ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.

 Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ιδεολογικά δεν ανήκω στην παράταξη του κύριου Πατούλη, θεωρώ όμως ότι η μάχη για να υπάρξει μια οριστική λύση πρέπει να δοθεί από τα συλλογικά μας όργανα». 

Για τις κινητοποιήσεις, είπε ότι «δεν περιμένω να ακούσω ευχαριστώ από τους εργαζόμενους γιατί  τη στάση της μας, αλλά περιμένω να την αξιολογήσουν για να επιλεγούν οι κατάλληλες μορφές κινητοποίησης. Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι ποιον τιμωρούν. Τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες; Αυτοί είναι ο αντίπαλος;». Τέλος, ζήτησε ξανά συγγνώμη από τους πολίτες για τη σποραδική η και καθόλου αποκομιδή των τελευταίων ημερών.  


 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back