ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπέρ μητροπολίτη Μόρφου και... θεωριών και από τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Υπέρ μητροπολίτη Μόρφου και... θεωριών και από τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2019, 19:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια επιστολή που φέρεται να υπογράφουν επιστήμονες της Κύπρου και της Ελλάδας έρχεται να υποστηρίξει τον ανεκδιήγητο και ρατσιστικό λόγο του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου. Ο μητροπολίτης Μόρφου είχε αποδώσει την ομοφυλοφιλία στην προτίμηση της γυναίκας στο πρωκτικό σεξ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και άλλα διάφορα. Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν τόσο στην Κύπρο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που τον υποστηρίζουν και οι οποίοι συνυπογράφουν ανοιχτή επιστολή η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου. Και μάλιστα επιστήμονες, με το όποιο επιστημονικό τους κύρος να πλήττεται, αν και κάποιοι από αυτούς έχουν διαψεύσει ότι έχουν υπογράψει. Μεταξύ των υπογραφόντων και δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Δημήτριος Χατζηνικολάου και η επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας Συγκλητή-Ερριέτα Πελίδου. Οι… επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο μητροπολίτης Μόρφου δέχεται άδικη επίθεση και ότι είπε «τα αυτονόητα».

ΣΧΟΛΙΑ
σιντάρτα γκαουτάμα
Όλοι αυτοί οι επιστήμονες, υιοθετούν "την διδασκαλία της Εκκλησίας περί ομοφυλοφιλίας όπως είναι διατυπωμένη στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη και στους λόγους των Αγίων Πατέρων", όπως αναφέρουν στην επιστολή. Τώρα τι σόι επιστήμονες είναι αυτοί που δέχονται τις ανοησίες που γράφτηκαν από αγράμματους και σίγουρα όχι επιστήμονες εδώ και κάποιες εκατοντάδες χρόνια, είναι ένα ερώτημα. Παρόμοια ερωτήματα θα έχουν να κάνουν με τα βιογραφικά τους, τον τρόπο ανέλιξης, τις πολιτικές τους ιδεολογίες, αλλά θα παραμείνουν αναπάντητα.
Ελένη Χρήστου
Αυτοί ο"αγράμματοι" που τούς χαρακτηρίζεις, σε περιμένουν στην αιώνια Ζωή και τότε θα καταλάβεις πως εσύ κι εγώ είμαστε αγράμματοι. Μόρφωση Τους είναι τεράστιας αξίας. Πρόσεχε πώς μιλάς για Τους Αγίους. Καλή φώτιση να έχεις. Ο Άγιος Μόρφου ξέρει τί λέει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back