Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπάρχει και… το Περιφερειακό Συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Υπάρχει και… το Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2021, 15:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου έκανε συνεδρίαση χτες. Μόνο που η συνεδρίαση ήταν και πάλι διά περιφοράς –αν και εδώ και έναν μήνα τουλάχιστον επιτρέπονται με όρους διά ζώσης συνεδριάσεις- ενώ στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε μόνο ένα θέμα: έγκριση της 5ης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η εν λόγω συνεδρίαση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο», η οποία για άλλη μια φορά καταγγέλλει τον τρόπο συνεδριάσεων του συμβουλίου.

«Παρά τις δηλώσεις κατανόησης από την πρόεδρο και τις διαβεβαιώσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, η κατάσταση παραμένει ίδια αν δεν χειροτερεύει. Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η περιφερειακή αρχή και προσωπικά ο περιφερειάρχης συνειδητά επιλέγει την πλήρη απαξίωση των συνεδριάσεων και την υποβάθμιση ακύρωση της δυνατότητας συζήτησης για πολύ σοβαρά θέματα προκειμένου να εξασφαλίσει τον έλεγχο του περιφερειακού συμβουλίου και των αποφάσεων με αποτέλεσμα η οργάνωση της συζήτησης να καταλήγει, αντί για ουσιαστική συζήτηση, σε διεκπεραίωση, να δυσκολεύει όσο μπορεί τη διερεύνηση και προετοιμασία των παρατάξεων και να ακυρώνει τον έλεγχο και τη διαφάνεια» τονίζεται.

Η παράταξη χαρακτηρίζει δε «απαράδεκτη» την πραγματοποίηση των περιφερειακών συμβουλίων διά περιφοράς και κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι μετατρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο «σε ένα διεκπεραιωτικό όργανο που αποφασίζει και υλοποιεί πολιτικές πέρα και έξω από αυτό, τις περιφερειακές παρατάξεις και τους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back