Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υφυπουργός με καλά λόγια για όλους

Εικόνα του άρθρου Υφυπουργός με καλά λόγια για όλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2020, 16:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, την Περιφέρεια και τον Δήμο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην πόλη.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, δήλωσε μεταξύ άλλων, λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δήλωσε ότι «ακόμη και αν ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και μέχρι να τον ολοκληρώσουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα, τις αποφάσεις της πολιτείας, προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να βγούμε νικητές από αυτήν τη μάχη. Ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες, όπως και τα Χριστούγεννα, να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους και όλη την κοινωνία».

Επίσης, έδωσε εύσημα στα δύο νοσοκομεία για τη διαχείριση της πανδημίας και είπε ότι «στόχος της πολιτείας και του υπουργείου Υγείας είναι όπως στήριξε το ΕΣΥ να συνεχίζει να το κάνει. Παρακαταθήκη μεγάλη άφησε η πανδημία στο ΕΣΥ, σε προσωπικό, σε οικονομικούς πόρους, σε εξοπλισμό» τόνισε.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι δηλώσεις του ιδίου, αλλά και κυβερνητικών στελεχών, σχετικά με το πώς και πόσο ακριβώς έχει ενισχύσει σε προσωπικό η κυβέρνηση τη δημόσια υγεία.

Τα ίδια περίπου, είπε και αργότερα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», κατά την επίσκεψή του, όπου συμπλήρωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε όλα τα νοσοκομεία (σ.σ. για το υγειονομικό προσωπικό σε πρώτη φάση).

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. «Είναι πολύ σημαντική και ανεκτίμητη η βοήθεια της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε{…}. Χρέος μας είναι να τηρήσουμε τα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας και να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα βγούμε νικητές από την πανδημία» είπε μεταξύ άλλων. Ο δε κ. Καχριμάνης τόνισε ότι έγινε μια συζήτηση «για το πως οργανωθήκαμε όλοι μαζί,  από τα νοσοκομεία μέχρι τους πάντες. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία, σύνεση και σκέψη θα πάμε καλά». Συμπλήρωσε ότι «όταν θα δοθεί το σύνθημα θα κάνουμε κι εμείς το εμβόλιο».

Στον Δήμο Ιωαννιτών, συναντήθηκε με το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος τον ευχαρίστησε επίσης για τη συνεργασία και τόνισε ότι «είναι μία πολύ σημαντική μέρα και για την περιοχή μας και πιστεύουμε ότι θα είναι η αρχή του τέλους για να βγούμε από την καταιγίδα των τελευταίων μηνών».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το εμβόλιο αποτελεί τη μόνη διέξοδο για επιστροφή στην κανονικότητα τους επόμενους μήνες και ο κ. Κοντοζαμάνης κάλεσε τους πολίτες να «εμπιστευτούν, πρώτα το γιατρό και μετά το δήμαρχο».

Είπε επίσης ότι «στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε τακτική συνεργασία. Οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης συνέβαλαν τα μέγιστα για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στα Γιάννενα, να είμαστε δηλαδή σήμερα σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι επέλεξε τα Γιάννενα για να εμβολιαστεί, λόγω «δεσμών με την πόλη» από την εποχή που ήταν φοιτητής στο Μαθηματικό. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί πουθενά ότι ακόμα και κυβερνητικοί εμβολιάζονται επιλέγοντας τοποθεσία... Λογικά, ο υφυπουργός θα πρέπει να έρθει ξανά στην πόλη, για τη δεύτερη δόση του εμβολίου…


(κύρια φωτό: ΑΠΕ/Δ. Ραπακούσης)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back