Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Χωρίς χορό δεν έχει ούτε πανηγύρι»

Εικόνα του άρθρου «Χωρίς χορό δεν έχει ούτε πανηγύρι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2021, 16:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει την κινητοποίηση του σωματείου Μουσικών Ιωαννίνων, στις 23 Ιουνίου, στις 19.00, στο ΕΚΙ.

«Οι μουσικοί, όλη αυτή την περίοδο με τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα αλλά και στα Γιάννενα στο πλευρό όλων των εργαζομένων δε σταμάτησαν να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και μέτρα εξασφάλισης της επιβίωσης των οικογενειών τους» τονίζει το ΕΚΙ.

Το ζήτημα που παραμένει ανοιχτό, με τα πανηγύρια του καλοκαιριού, επηρεάζει έντονα τους μουσικούς.

«Σήμερα η μοναδική δραστηριότητα που παραμένει κλειστή είναι τα πανηγύρια, οι γάμοι και οι γιορτές μας. Την ώρα που επέτρεψαν τη μουσική στα καταστήματα εστίασης και ο συνωστισμός επικρατεί παντού, στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα, στους χώρους δουλειάς, το μόνο που απαγορεύεται είναι ο χορός. Χωρίς χορό πρακτικά ακυρώνεται κάθε πανηγύρι – γάμος – γιορτή, αφού ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους και άρρηκτα δεμένος με τη ζωντανή ορχήστρα και τους μουσικούς» αναφέρει το σωματείο και προσθέτει:

«Στον κλάδο μας στα Γιάννενα που οι μουσικοί είμαστε η δύναμη του πολιτισμού μας σε πανηγύρια, γάμους, γιορτές, δεν σταματήσαμε ένα χρόνο τώρα να διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας και μέτρα επιβίωσης των οικογενειών μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back