Oikonomou pisoi
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Χρυσή Αυγή: Δεν αρκεί η καταδίκη στις δικαστικές αίθουσες

Εικόνα του άρθρου Χρυσή Αυγή: Δεν αρκεί η καταδίκη στις δικαστικές αίθουσες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2020, 18:15
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

του Θανάση Μανταλόβα*

Η Χρυσή Αυγή νικήθηκε στις δικαστικές αίθουσες, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να νικηθεί κυρίως στη συλλογική δημοκρατική συνείδηση της κοινωνίας και για αυτό είναι μέγιστη η ατομική μας ευθύνη, πολιτική και κοινωνική ώστε να μην ξανανθίσουν ποτέ ξανά φαινόμενα και συμπεριφορές Χρυσής Αυγής.

Ο χρυσαυγιτισμός καλλιέργησε τη μισαλλοδοξία, τη διχόνοια και το φανατισμό, την τυφλή βία (κοινωνική και πολιτική), εργαλειοποιώντας την οικονομική και κοινωνική κρίση, την ηθική απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, το μεταναστευτικό ή τα ζητήματα ασφάλειας.

Σήμερα όλοι καταδικάζουν και ομνύουν στο όνομα της δημοκρατίας. Έτσι πρέπει να κάνουμε!

Η αλήθεια όμως είναι πως πολλές φορές και ανοχή υπήρξε απέναντι στον πολιτικό λόγο -και όχι μόνο- της Χρυσής Αυγής και πολλοί βολεύονταν από τον αντιμνημονιακό της οίστρο.

Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι, κρυφά ή φανερά, συναγελάζονταν με τα στελέχη της, εντάσσοντας τους στα πολιτικά τους σχέδια ή φαντασιώνοντας ακόμη και πολιτικές συνεργασίες μαζί τους.

Και βέβαια στο όνομα του πλουραλισμού το τηλεοπτικό μίξερ «ανεπιτήδευτα» τους πλάσαρε στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Πικρές αλήθειες που θέλουμε όντως να αφήσουμε πίσω; Το ελπίζω και το εύχομαι.


*Ο Θανάσης Μανταλόβας είναι πρώην αντιδήμαρχος Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back