Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρυσές Σφαίρες: Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Εικόνα του άρθρου Χρυσές Σφαίρες: Τα φαβορί και οι εκπλήξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2021, 23:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τις υποψηφιότητες για την 78η ετήσια τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που διοργανώνεται από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, ανακοίνωσαν σήμερα οι ηθοποιοί Ταράτζι Π. Χένσον και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων ήταν γεμάτος με πολλές εκπλήξεις και αξιοσημείωτα επιτεύγματα, με κάποιες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές να θεωρούνται πλέον χωρίς αμφιβολία φαβορί.

Στις κατηγορίες των ταινιών, το φιλμ «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ έχει προβάδισμα καθώς είναι υποψήφιο σε έξι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, Καλύτερη Δραματική Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερος Α' Ανδρικός Ρόλος για την ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν.

Η ταινία «The Trial of the Chicago 7» είναι υποψήφια για πέντε βραβεία, συγκεκριμένα στις κατηγορίες Καλύτερη Δραματική Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία για τον Άαρον Σόρκιν και Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Σάσα Μπάρον Κόεν.

Για τον Άγγλο ηθοποιό Σάσα Μπάρον Κόεν η σημερινή ήταν σπουδαία μέρα, καθώς ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του και στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Ταινία για τον ρόλο του στην ταινία «Borat Subsequent Moviefilm».

Άλλες ταινίες με καλές επιδόσεις είναι οι «Promising Young Woman», «The Father» και «Nomandland» με τέσσερις υποψηφιότητες η καθεμία. Το φιλμ «One Night In Miami» σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Ρετζίνα Κινγκ είναι υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες.

Στην κατηγορία των τηλεοπτικών σειρών, το «The Crown» προηγείται με έξι υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων στις κατηγορίες Καλύτερη Δραματική Σειρά και Καλύτερης Ηθοποιού για την Ολίβια Κόλμαν.

Χρυσές Σφαίρες σε πέντε κατηγορίες διεκδικεί η καναδική κωμωδία «Schitt's Creek».

Οι σειρές «Ozark» και «The Undoing» είναι υποψήφιες σε τέσσερις κατηγορίες και οι «The Great» και το «Ratched» σε τρεις κατηγορίες.

Η 78η ετήσια τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών πρόκειται να προβληθεί ζωντανά στις 28 Φεβρουαρίου.

Η πλήρης λίστα των υποψηφιοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back