ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χριστουγεννιάτικο δώρο στους κυνηγούς

Εικόνα του άρθρου Χριστουγεννιάτικο δώρο στους κυνηγούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2020, 14:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ήταν σαφής για την εξαίρεση του κυνηγιού και του ψαρέματος από τις απαγορεύσεις μετακινήσεων: «Ομόφωνα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημα αυτό. Δεν μπορεί 10 εκατ. πολίτες να είναι απομονωμένοι και 170.000 φίλοι κυνηγοί να μετακινούνται. Θα ήταν ένα λάθος μήνυμα να επιτρέψουμε αυτή την εξαίρεση, και για την κοινωνία και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και για τη συνολική προσπάθεια που γίνεται να πάμε κόντρα σε αυτό που λένε οι επιδημιολόγοι».

Όλα αυτά μέχρι χτες, οπότε και στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, η οποία υπογράφηκε χτες και δημοσιεύτηκε σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 5726/24.12.2020), το κυνήγι και το ψάρεμα επιτρέπεται πια, εντός όμως της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Η μετακίνηση λοιπόν κυνηγών ή αλιέων επιτρέπεται εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητα, με συμμετοχή μέχρι και δύο ατόμων για λόγους ασφαλείας και με την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων του κυνηγιού και του ψαρέματος. Εκτός από τη βεβαίωση τύπου Β-μήνυμα στο 13033, οι κυνηγοί και οι ψαράδες πρέπει να έχουν μαζί τους χειρόγραφη βεβαίωση για τον λόγο μετακίνησης και για τον προορισμό, όπως και την άδεια άσκησης της δραστηριότητας.

Όλο αυτό το διάστημα της απαγόρευσης, οι αντιδράσεις των ομοσπονδιών των κυνηγών ιδίως ήταν πολύ έντονες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back