ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις…

Εικόνα του άρθρου Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2020, 17:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πνευματικό Κέντρο, Δημοτικό Θέατρο και Δημοτικό Ραδιόφωνο συμπράττουν και δημιουργούν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις γιορτές.

«Λόγω της πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι να γιορτάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Ο Δήμος έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο θα εκτυλιχθεί διαδικτυακά αλλά και από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των νομικών προσώπων και όλους τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν και συμμετέχουν» ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σημείωσε δε ότι οι πολιτιστικές δράσεις θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή διαδικτυακά, και το επόμενο δίμηνο.

Η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου τόνισε ότι «φέτος θα γιορτάσουμε χωριστά αλλά όχι μόνοι», ενώ η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή ανέφερε ότι η ισχυρή αμφίδρομη σχέση θεάτρου και θεατών δεν μπορεί να μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Ωστόσο το ΔΗΠΕΘΕ κινείται κι αυτό διαδικτυακά. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Νίκος Τσόλης είπε ότι σκοπός είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο «να γίνει μία μεγάλη παρέα για όλους τους συμπολίτες μας».

Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν θεματικές εκπομπές με αφηγήσεις διηγημάτων και παραμυθιών, παραδοσιακά κάλαντα αλλά και ζωντανές μεταδόσεις από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα, λοιπόν, όπως παρουσιάστηκε περιλαμβάνει δράσεις κυρίως από τους μόνιμους ή τακτικούς συνεργάτες του Πνευματικού  Κέντρου, του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του ΔΗΠΕΘΕ.

Το Πνευματικό Κέντρο λοιπόν μεταξύ άλλων παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στους Beatles από τον Γιώργο Γάκη, αφηγήσεις από το ΚΔΑΠ «Ρόδα» και χορούς από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών. Ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα γίνουν συναυλίες όχι από τη Συμφωνική Ορχήστρα, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά από σχήματα του Δημοτικού Ωδείου.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα παίξει εκπομπές που θα τις παρουσιάσουν ο νέος διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Φοίβος Παπαδόπουλος, η πρώην διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσάνη, ο ειδικός σύμβουλος του Πνευματικού Κέντρου Χρήστος Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσει κι αυτό αφηγήσεις αλλά και παραστάσεις όπως ανακοινώθηκε χτες.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back