Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Ένας οδηγός χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Ένας οδηγός χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2022, 00:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν φορείς όπως το Πνευματικό Κέντρο, το ΔΗΠΕΘΙ, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και άλλοι. Ο οδηγός που ετοίμασε ο «Τύπος Ιωαννίνων» αφορά εκδηλώσεις που έχουν θεματολογία Χριστουγέννων.

Προφανώς, μέσα στον Δεκέμβριο, γίνονται και θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις, κυρίως θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

9 και 16 Δεκεμβρίου

ΔΗΠΕΘΕ: Παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες προβάλλει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στην αίθουσα του 4ου ορόφου, στο Καμπέρειο Θέατρο, στις 9 και 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

Οι προβολές απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. Στις 9 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία του Ζεμέκις «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία». Στις 16 Δεκεμβρίου, η ταινία του Σέρτζιο Πάμπλος «Klaus».

Η είσοδος είναι ελεύθερη (περιορισμένος αριθμός θέσεων-δηλώσεις συμμετοχής 2651025670 - 6973942189 – 6930078797 και ergastiriadipethei@gmail.com).

11 Δεκεμβρίου

Χορός: «In Christmas mood…»

Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:00, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», παράσταση χορού των παιδικών τμημάτων της με τίτλο: «In Christmas mood…». Χορογραφίες: Έλενα Ανδρεάδη, Τζίνα Βίκα, Ελεονώρα Ηλία, Κατερίνα Ντίβα.

11 Δεκεμβρίου

Κουκλοθέατρο: «Τρίγωνα-Κάλαντα, Γράψε  καινούργια κι' άλλαχτα!»

Την παράσταση με τίτλο «Τρίγωνα-Κάλαντα, Γράψε  καινούργια κι' άλλαχτα!» ανεβάζει η ομάδα κουκλοθεάτρου «Αντράλα» την  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι και στις 5.30 το απόγευμα,  στο Θέατρο Κύκλος (Αραβαντινού 14).

Σκηνοθετούν: Σωκράτης Παππάς, Χρήστος Κόλλιας. Παίζουν: Σωκράτης Παππάς, Κατερίνα Βασιλείου

Η διάρκεια της παράστασης, που απευθύνεται σε παιδιά 3 ετών και άνω, είναι διάρκειας 50 λεπτών. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ (στα 3 εισιτήρια προνομιακή τιμή 18 ευρώ, στα 4  εισιτήρια προνομιακή τιμή 25 ευρώ). Τηλ. κρατήσεων 6974291513.

11, 17 και 18 Δεκεμβρίου

Χριστούγεννα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του συνεχίζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

-Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00) θα ανέβει η μουσικοαφηγηματική παράσταση «Το δέντρο του κόσμου και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες», για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6 έως 13 ετών. Αφήγηση: Ναντίνα Κυριαζή. Μουσική συνοδεία: Θάνος Σταυρίδης.

-Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00) κουιντέτο πνευστών και εγχόρδων θα παρουσιάσει κλασικές και τζαζ χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.

-Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00) θα γίνει η παράσταση αφήγησης «Τα Χριστούγεννα του ΠΛΑΤΣ» από την ομάδα αφήγησης «Παραμυθοκαμώματα». Η παράσταση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 3 έως 5 ετών, και περιλαμβάνει εύθυμες ιστορίες ζώων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας όπου πρωταγωνιστούν η μουσική, το τραγούδι, η κίνηση, οι εναλλαγές φωνών και ρόλων. Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου και Ειρήνη Νικολακοπούλου. Πρωτότυπη Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

16 Δεκεμβρίου

«Μαγικά κάλαντα» από το Μουσικό Σχολείο

Την παράσταση «Μαγικά κάλαντα» με χριστουγεννιάτικες μελωδίες ανεβάζει το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Είσοδος ελεύθερη.

17-18 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι»

Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών ανεβάζει στη σκηνή το έργο του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι», ένα παιδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε σκηνοθεσία Κατερίνας Βασιλείου. Παραστάσεις θα δοθούν στις 17 Δεκεμβρίου, στις 17:00 και στις 19:30, και στις 18 Δεκεμβρίου, στις 11:30 και στις 17:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Παίζουν: Βερόνικα Μπουρνάκα, Κώστας Κούρτης, Πόπη Κοτζαμάνη, Λαμπρινή Παπαγιάννη, Δάφνη Καίσαρη, Σπυριδούλα Μπουρνάκα, Σπύρος Χαρίσης, Μάκης Παπαδόπουλος, Θάνος Φώτης, Χάρης Νικολάου, Χαρά Χουλιάρα, Δώρα Φώτου. Θα συμμετέχουν παιδιά από τη Σχολή Χορού MS Hall of Dance.

Γενική είσοδος: 4 ευρώ.

20 Δεκεμβρίου

Συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου (Παράρτημα Ανατολής)

Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων-Παράρτημα Ανατολής στις 20 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Θα συμμετέχουν σπουδαστές των καθηγητριών: Πηνελόπη Λιαροστάθη, πιάνο, Ελένη Κολιού, πιάνο, Εύη Κύρκου, πιάνο, Φωτεινή Τσουμάνη, κιθάρα.

21 Δεκεμβρίου

Συναυλία με την Ορχήστρα «ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ»

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Μαθητική-Νεανική Ορχήστρα «ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ» του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων στις 21 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Διδασκαλία – Διεύθυνση Χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια. Διδασκαλία – Διεύθυνση ορχήστρας: Γεράσιμος Λώλης.

21 Δεκεμβρίου

Αφήγηση παραμυθιού στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της διοργανώνει η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στον χώρο της.

Η εκδήλωση αφορά αφήγηση του παραμυθιού «Ο μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε»  της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη και παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων γλυκών της Ηπείρου. Τα παιδιά θα φτιάξουν και θα γευτούν το δικό τους γλυκό, ενώ θα υπάρξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Η συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτεί προεγγραφή στη γραμματεία και στο τηλέφωνο 26510 72863.

Σε όλη τη διάρκεια των εορτών, οι μικροί επισκέπτες, θα μπορούν να φτιάξουν τη δική τους κάρτα στο παιδικό τμήμα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της. 

27 και 29 Δεκεμβρίου

Παράσταση αφήγησης: «Ο Μυλωνάς και οι Καλικάντζαροι»

To ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση αφήγησης «Ο Μυλωνάς και οι Καλικάντζαροι» της ομάδας «Αδράχτι» στις 27 και 29 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο Καμπέρειο Θέατρο. Ζωντανή μουσική επί σκηνής, με τραγούδια που έχουν γραφτεί για την παράσταση, και Κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Αφήγηση η Μαρία Μαχαίρα και μουσική-τραγούδι Αντώνης Καρασταμάτης.

28 Δεκεμβρίου

Santa Run Ioannina 2022

Santa Run Ioannina, στις 28 Δεκεμβρίου, στις 18:00, με εκκίνηση από την πλατεία Μαβίλη και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Οι δρομείς-Αη Βασίληδες θα περάσουν μέσα από τους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου και του εμπορικού κέντρου.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο ΑΓΣΙ Ιωαννίνων, Α.Ο. Πύρρος ΑμεΑ Ιωαννίνων, Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα», Α.Ο. Ελαφοτόπου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back