Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα δηλώνει παρούσα

Εικόνα του άρθρου Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα δηλώνει παρούσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2022, 21:03
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν απομένουν παρά 24 μέρες (4 Φεβρουαρίου 2022) για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και η χώρα μας θα είναι παρούσα για μια ακόμα φορά με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) να διεκδικεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αριθμητικά συμμετοχή χιονοδρόμων.

Αν και η τελική σύνθεση της Εθνικής θα γνωστοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2022, μέχρι στιγμής σίγουρη θεωρείται η εκπροσώπηση στα αλπικά με δύο χιονοδρόμους και στους δρόμους αντοχής με τρεις χιονοδρόμους.

Ειδικότερα στους δρόμους αντοχής, στους άνδρες, ο Απόστολος Αγγέλης, ο Γιώργος Αναστασιάδης και ο Νικόλαος Τσουρέκας έχουν το ατομικό όριο πρόκρισης και τις περισσότερες πιθανότητες, διεκδικώντας το ένα και μοναδικό «εισιτήριο».

Στις γυναίκες, τις δύο θέσεις θα τις διεκδικήσουν αρκετές αθλήτριες, με την Μαρία Ντάνου και την Παρασκευή Λαδοπούλου να έχουν τις περισσότερες ελπίδες αφού τη δεδομένη στιγμή έχουν καλύτερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες και ήδη έχουν πετύχει το ατομικό όριο πρόκρισης. Η Νεφέλη Τίτα είναι η αμέσως επόμενη της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΧΑ, στα αλπικά αγωνίσματα έχουμε εξασφαλίσει δύο θέσεις (μία στους άνδρες και μια στις γυναίκες) με το βασικό κριτήριο πρόκρισης. Όμως η Εθνική στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη στους άνδρες, μιας και ο σοβαρός τραυματισμός του Αλέξανδρου Γκιννή, τον περασμένο Οκτώβριο, στερεί από την χώρα μας μια πιθανή διάκριση στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, όπου είχε σημαντικές ελπίδες, ενώ πιθανότητα θα μπορούσε η Ελλάδα να κερδίσει μια ακόμα συμμετοχή στους άνδρες.

Την μια θέση στους άνδρες, στα αλπικά, διεκδικούν ο Γιάννης Αντωνίου και ο Γιάννης Πρώιος, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία ημέρα, για ακόμα 6 μέρες δηλαδή, με τον πρώτο να φαίνεται ως φαβορί. 

Στις γυναίκες, η Μαρία-Ελένη Τσιόβολου (φωτογραφία) είναι η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Στα υπόλοιπα αθλήματα και συγκεκριμένα στο δίαθλο η χώρα μας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη θέση και τη διεκδικεί από την ανακατανομή των θέσεων. Έχουν εκμηδενισθεί οι ελπίδες για την χιονοσανίδα και το ελεύθερο σκι. Όσο για τα αθλήματα της παγοδρομίας δεν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης για κανένα Έλληνα αθλητή ή αθλήτρια. 

Στο δίαθλο, οι Νικόλαος Τσουρέκας και Απόστολος Αγγέλης έχουν πετύχει το ατομικό κριτήριο πρόκρισης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back