Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χειμερινές συμβουλές για το αυτοκίνητο

Εικόνα του άρθρου Χειμερινές συμβουλές για το αυτοκίνητο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2020, 13:11
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τις «ταχύτητές» μας και ο  κινητήρας όμως, δεν είναι πολύ διαφορετικό: τόσο ο κινητήρας όσο και ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά το αυτοκίνητο δεν ξεκινά από την αρχή ή «πίνγεται».

Στην περίπτωση αυτή, η λύση για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο είναι με όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό, όπως κλιματισμό και ραδιόφωνο, εκτός λειτουργίας.

Επίσης, ξεκινήστε λίγο νωρίτερα, για να αφήσετε τον κινητήρα να ζεσταθεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, πριν φύγετε. Σε αυτή τη φάση, ο εναλλάκτης αντικαθιστά την ισχύ που τροφοδοτείται από την μπαταρία, για να την ξεκινήσει.

Δείτε τις σχετικές συμβουλές παρακάτω, καθώς και τις συμβουλές σχετικά με τη μπαταρία, τον κλιματισμό και άλλα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε το αυτοκίνητο να μη σας αφήσει… μόνους.

Η μπαταρία είναι ευάλωτη στο κρύο

Προσπαθήστε να ελέγξετε το σύστημα εκκίνησης, διατηρώντας πάντα τα επίπεδα βενζίνης ωηλά και ελέγξτε τη στάθμη φόρτισης στην ίδια την μπαταρία.

Ενδεχομένως να παρατηρήσετε πότε το επίπεδο αρχίζει να μειώνεται, όταν ο κινητήρας αποκρίνεται αργά, περιστρέφοντας το κλειδί στην ανάφλεξη. Κατά πάσα πιθανότητα είναι καιρός να φορτίσετε ή να αντικαταστήσετε ολόκληρη την μπαταρία.

Αν το αυτοκίνητο δεν θέλει να ξεκινήσει, μην επιμένετε.

Είναι κατανοητό να θέλετε να πάτε στη δουλειά και να πιέζετε τη μηχανή να ξεκινήσιε, αλλά είναι επίσης ένα μεγάλο λάθος, καθώς μπορεί να προκληθεί μεγάλη ζημιά. Περιμένετε λίγο το καύσιμο να εξατμιστεί τελείως και στη συνέχεια δοκιμάστε ξανά. Αν όχι, ίσως το να επισκεφθείτε τον μηχανικό είναι η καλύτερη λύση.

Η μίζα επίσης «υποφέρει» το χειμώνα

Η μηχανή δεν ξεκινάει όταν η μίζα είναι ελαττωματική, κάτι που μπορεί να συμβεί συχνότερα το χειμώνα. Στο ξεκίνημα της χειμερινής σεζόν, αξίζει ένας έλεγχος του καρμπυρατέρ.

Ο κλιματισμός και τα υγρά χρειάζονται προσοχή

Ανάλογα με το πόσο βαρύς είναι ο χειμώνας στην περιοχή σας, πιθανότατα να αφήσετε ανενεργό μερικούς μήνες το κλιματιστικό, πράγμα που πιθανώς θα προκαλέσει ξηρότητα των στεγανοποιητικών ελαστικών και ζημιά στη σωλήνωση. Η λύση είναι να ενεργοποιείτε το κλιματιστικό κάθε εβδομάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά, επιτρέποντας τη λίπανση των σωληνώσεων.

Για να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε τμήμα αυτοκινήτου το χειμώνα για να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία, επισκεφθείτε το κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων Euantallaktika.gr.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back