ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «Χατζηκώστα», ένα Παιδιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης και η αγορά ενός μεγάλου ακινήτου

Εικόνα του άρθρου Το «Χατζηκώστα», ένα Παιδιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης και η αγορά ενός μεγάλου ακινήτου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2023, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει εδώ και μήνες, όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι θέλει να δημιουργήσει ένα Παιδιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης, το πρώτο δημόσιο τέτοιο κέντρο στην Ελλάδα. Έχει αποφασίσει επίσης ότι αυτό το Κέντρο θέλει να το δημιουργήσει στα Γιάννενα, δεδομένου ότι «αποτελούν τον ιδανικό γεωγραφικό χώρο» όπως αναφέρεται σε μια απόφαση του υπουργείου προς το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για την επιχορήγηση του τελευταίου με 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για την αγορά ακινήτου.

Και γιατί προς το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»; Και όχι προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων; Απάντηση δεν υπάρχει, προς το παρόν. Και το κυριότερο: Δεν υπάρχει απάντηση για το ποιος είναι ακριβώς ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για μια τέτοια, σημαντική μονάδα. Γιατί ναι μεν θα διατεθούν 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτου, αλλά δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση κατασκευής του Παιδιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης και για τη στελέχωσή του.

Το νέο για το Παιδιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης (για την αντιμετώπιση ασθενών, όπως μυϊκές δυστροφίες, τραυματισμοί νωτιαίου μυελού, νεανική αρθρίτιδα, παραμόρφωση άκρων κλπ), το οποίο θα νοσηλεύει παιδιά με συνοδεία γονέα από νεογνική ηλικία έως 16 ετών, έγινε γνωστό διά της πλαγίας οδού.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», με σημερινή ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι προκηρύσσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για την αγορά ακινήτων ή όμορων ακινήτων, συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων, για την κάλυψη αναγκών του «ιδίου του Νοσοκομείου ή αποκεντρωμένων μονάδων του (όπως η δημιουργία Παιδιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης». Η προεκτιμώμενη δαπάνη για την αγορά της έκτασης ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back