ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Χ. Γρίβας: Στη ΔΕΗ με τις προτάσεις ενέργειας

Εικόνα του άρθρου Χ. Γρίβας: Στη ΔΕΗ με τις προτάσεις ενέργειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2023, 19:36
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Τα γραφεία της ΔΕΗ επισκέφτηκαν ο Χρήστος Γρίβας, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Χρήστος Γρίβας και ο Αλέκος Μπαλακέρας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κ. Γρίβα, αναφέρθηκαν στα μέτρα που προβλέπει το «πρόγραμμα 50 ημερών» του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ανάσχεση της ενεργειακής φτώχειας, όπως η θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%, η φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων, η μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων ρεύματος (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ), η προστασία ευάλωτων καταναλωτών από διακοπές κ.α.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει μια ενεργειακή και κλιματική πολιτική συνολικά διαφορετική από τη σήμερα εφαρμοζόμενη» τονίζει ο κ. Γρίβας και συμπληρώνει ότι στο πρόγραμμά του προβλέπεται η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ και την αξιοποίησή της για τη μείωση του κόστους ρεύματος, την αλλαγή ενεργειακού μείγματος και το σπάσιμο του καρτέλ ενέργειας, η ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του εποπτικού και ελεγκτικού ρόλου της πολιτείας στον ενεργειακό τομέα, στις υποδομές που αποτελούν φυσικά μονοπώλια κ.α.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back