ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ώρα για μπάλα ( ; )

Εικόνα του άρθρου Ώρα για μπάλα ( ; )
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2022, 21:17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πιο λαϊκή απόλαυση του χειμώνα, το ποδόσφαιρο, επιστρέφει από σήμερα, 19 Αυγούστου.

Η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν στην Ελλάδα ξεκινάει με ακόμα πιο δυσχερείς όρους και καθόλου ευοίωνα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να παρουσιάζει εικόνα παρακμιακού θεάματος, ειδικά μετά το καλοκαιρινό κάζο των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το αδιάψευστο κριτήριο του καλοκαιριού, αφήνει την Ελλάδα με μόνο μια εκπροσώπηση και αυτή στο (πρώην) ΟΥΕΦΑ, καθώς όλες οι ομάδες αποκλείστηκαν από αντίστοιχες χωρών με θεωρητικά υποδεέστερα πρωταθλήματα.

Αυτό όμως δεν ισχύει πια, το υποδεεστερο είναι εδώ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα βρίσκει «μπαστούνια» και αποκλείεται από νωρίς, από ισραηλινές, τσέχικες, βουλγάρικες ομάδες, επιστρέφοντας σε δυναμική προπερασμένων δεκαετιών.

Επίσης, οι μεταγραφές κυμαίνονται πια κάπου μεταξύ «λαχείου» και σωρηδόν αφίξεων εργαζόμενων στο ποδόσφαιρο. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που διαθέτει τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, περνάει αγωνιστική και διοικητική κρίση, από όταν ο πρόεδρός του φαίνεται να προτιμάει (λογικό…) την Πρέμιερ Λιγκ. Παίκτες έρχονται και φεύγουν, τα ρόστερ είναι ή απέραντα ή περιορισμένα και η βασική ελπίδα είναι να αποδειχθεί στον αγωνιστικό χώρο ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη.

Αυτό όμως που φαίνεται ότι λείπει, είναι το όραμα για κάτι μεγαλύτερο: ακόμα και ο ΠΑΣ που πέρυσι ήταν η μεγαλύτερη και πιο ελπιδοφόρα αγωνιστική αποκάλυψη, φέτος ποντάρει πάλι στο ρίσκο. Θα πρέπει να βγει ακόμα ένας προπονητής (Στάικος) και μαζί του να βγουν και οι επιλογές σε έμψυχο υλικό, με μικρότερες δαπάνες από πέρυσι και επιστροφές παικτών που δεν έφυγαν και ως σούπερ επιτυχημένοι.

Φέτος, η χρονιά που ξεκινάει αύριο θα είναι περίεργη για έναν ακόμα λόγο: για λόγους εξωαθλητικούς και αυστηρά… καπιταλιστικούς λόγους, το Μουντιάλ θα γίνει χειμώνα, στο Κατάρ, σε μια διοργάνωση που ήδη στοιχειώνουν οι θάνατοι εκατοντάδων εργατών. Η FIFA πήρε το ποδοσφαιρικό καλοκαίρι της οικουμένης για να το κάνει χειμώνα και να αφαιρέσει από τους απανταχού λάτρεις ένα παγκόσμιο κύπελλο.

Αντ’ αυτού, το καλοκαίρι γεμίζει με ατέλειωτη μπάλα μέτριας ή κακής ποιότητας, παιγμένη από ανθρώπους που όλο και περισσότερο ξελιγώνονται μέσα στο γήπεδο. Και σε αυτή τη μέτρια και κακή ποιότητα, οι ελληνικές ομάδες δεν τα καταφέρνουν.

Ο ΠΑΣ ξεκινάει δύσκολα την Κυριακή, στον υπό κρίση Ολυμπιακό, ελπίζοντας για το «μπαμ». Όλο το πρόγραμμα της αγωνιστικής, είναι το εξής:


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 21:30

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.-Ο.Φ.Η. 20:00

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ-A.E.K. 21:30
Π.Α.Ο.Κ.-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21:45
 
Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 20:00
ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 20:30
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 22:00



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back